ГоловнаКультура

Хакери зламали сервери студії Sony і злили в мережу кілька нових фільмів

Компанія підозрює, що за зламуванням стоїть Північна Корея

Хакери зламали сервери студії Sony і злили в мережу кілька нових фільмів
Кадр из фильма "Интервью", из-за которого, возможно, взломали Sony
Фото: Variety

Унаслідок зламування серверів кінокомпанії Sony Pictures Entertainment в мережі опинилися кілька нових фільмів студії - "Лють", "Все ще Еліс", "Містер Тернер" та "Енні".

Як повідомляє Variety, Sony проводить розслідування і підозрює, що за атакою хакерів може стояти Північна Корея.

Унаслідок хакерської атаки вкрадено величезну кількість конфіденційної інформації - від підготовлюваних релізів до особистих даних співробітників. Група, що іменує себе #GOP ("Захисники порядку"), заблокувала техніку студії, залишивши на екранах моніторів погрозливе повідомлення. У ньому говорилося, що всі вкрадені матеріали опиняться у вільному доступі, якщо вимоги #GOP не буде виконано. Втім, ніяких вимог так і не висунули.

У новому фільмі компанії сатиричній комедії "Інтерв'ю" з Джеймсом Франко і Сетом Рогеном у головній ролі висміюється північнокорейський лідер Кім Чен Ин. За сюжетом, герої фільму - популярний телеведучий (Франко) і його продюсер (Роген) намагаються взяти інтерв'ю у лідера КНДР, але ЦРУ дає їм завдання вбити Кім Чен Ина. В український прокат фільм має вийти в січні.

Старт американського прокату заплановано на 25 грудня, але через загрозу хакерської атаки фільм може опинитися у вільному доступі в будь-який момент. Якщо фільм зіллють в мережу, Sony зазнає серйозних збитків: тільки витік мюзиклу "Енні", який ще не вийшов у прокат, може коштувати компанії сотень мільйонів доларів, повідомляє The Guardian.

Компанія Sony та експерти з безпеки вважають, що сервери зламали хакери з Китаю, але діяли вони на замовлення КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram