ГоловнаКультура

У Києві призначено нового захисника культурної спадщини

Профільне управління КМДА очолив Сергій Груздо

У Києві призначено нового захисника культурної спадщини

У столиці призначено нового керівника управління охорони культурної спадщини Києва. Ним став архітектор, колишній гендиректор національного заповідника "Софія Київська" Сергій Груздо.

Нового керівника сьогодні представила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба міської адміністрації.

"Символічно, що це подання відбувається саме під час засідання громадської ради, адже тільки в тісному діалозі з громадськістю можна зрушити з місця складні питання охорони культурної спадщини Києва, - сказала Старостенко. - Досвідчена людина, яка вже майже 30 років працює у сфері архітектури, будівництва, реставрації та реконструкції історичної забудови. Брав участь у розробці всіх основних нормативних документів і державних будівельних норм, пов'язаних з реставрацією пам'яток архітектури та збереження історичної міського середовища".

З 1986 року Груздо працював архітектором у Київському науково-дослідному і проектному інституті містобудування, потім працював за фахом у різних комерційних структурах. Також працював у Держкомітеті України з будівництва та архітектури, Міністерстві будівництва України, Державної архітектурно-будівельній інспекції.

Нагадаємо, управління охорони культурної спадщини КМДА вже кілька місяців працює без начальника.

Обов'язки голови управління досі виконував Олександр Никоряк, який тепер стане заступником Груздо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram