ГоловнаКультура

"Київ Модерн-балет" узяв участь у культурному проекті "Оголені душі"

Організатори проекту спробували розкрити внутрішній світ артистів

8 жовтня в Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва презентували культурний проект «Оголені душі».

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Героями фотопроекту стали артисти «Київ Модерн-балету» з художнім керівником і директором Раду Поклітару, а також артисти Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва з художнім керівником балету Тетяною Боровик.

На початку проекту артистів попросили відповісти на кілька запитань: які у вас мрії, страхи, що таке любов і яким буде життя через двадцять років. Зважаючи на отримані відповіді, художниця і дизайнер Христина Рачицька створювала костюми безпосередньо на самих акторах. За її словами, головним завданням було показати, яка людина насправді, її внутрішній світ. Фотографом проекту став Дмитро Алексєєв.

Кожну фотографію супроводжують вірші, написані спеціально для проекту поетами Ніколасом Klacsanzky та Оленою Папіною. Поезія демонструє два інтимні погляди на образ: жіночий і чоловічий.

Виставку доповнює інсталяція художника Вадима Кавсана "Зціпити мрією". Робота художника - це символ мрії, яка не здійснилася своєчасно.

"Інсталяція створювалася паралельно. Я бачив лише кілька перших знімків. Це була робота передусім заради проекту і мотивації, тому що раніше зі скульптурою я не працював. У цій інсталяції ми бачимо балерину, яка вчасно не проявила своєї сутності. Її висушило, як дерево, вона перетворилася просто на червоно-білий інструмент, який має свій термін придатності, але мрія залишається всередині і це стає джерелом сили та натхнення. Але поки людина закута в ланцюги, вона буде всихати», - розповів про свою інсталяцію Вадим Кавсан.

Культурний проект «Оголені душі» триватиме з 9 жовтня по 9 листопада в холі Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram