ГоловнаКультура

На березі Азовського моря пройшов симпозіум сучасного мистецтва "Бирючий"

У симпозіумі взяли участь більш ніж 50 відомих художників з України, Росії й Італії

Із 3 по 21 вересня на острів Бирючий на березі Азовського моря пройшов 9-й Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва "Бирючий".

Про це повідомляють організатори події.

У проекті взяли участь понад 50 відомих художників старшого і молодшого поколінь з України, Росії та Італії.

Спочатку організатори планували змінити формат "Бирючого" і створити експериментальну платформу для декількох кураторів. Але через ситуацію в країні було вирішено об'єднати всі роботи в один проект.

Під час "Бирючого 014" було створено ряд малярських і графічних творів, кілька серій фотографій, відео, скульптури, об'єкти й інсталяції.

Завершилося все фінальною виставкою робіт, частину якої розмістили в колишньому літньому кінотеатрі-дискоклубі "Осетер", а масштабні об'єкти розташували по всій території бази "Золотий берег".

Крім того, на "Бирючому" проходила освітня програма з лекціями, відеопоказом і дискусіями.

Організатори зазначають, що хоча Бирючий на прикордонній території, вони вирішили проводити симпозіум як "свідчення того, що культурний процес не повинен зупинятися в будь-якій ситуації".

"Ми на своїй українській землі. Робимо те, до чого готувалися і що любимо. Особисто мені було б соромно панікувати і відмовлятися від проекту тільки тому, що хтось з незмінною підлістю намагається насильством зламати мою країну. Тому ми будемо робити мистецтво тут і зараз", - коментує свою позицію комісар проекту Геннадій Козуб.

Серед резидентів "Бирючого" цього року були Назар Білик, Артем Волокітін, Жанна Кадирова, Роман Мінін, Юрій Пікуль та інші.

Кураторами виступили Сергій Братков, Володимир Гулич, Сергій Канцедал, Наталія Маценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram