ГоловнаКультура
Спецтема
Форум издателей

У Львові відкрився 21 Форум видавців

У церемонії відкриття взяли участь Людмила Улицька, Мартін Поллак, Сергій Жадан

Увечері 10 вересня у Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла у Львові відбулася церемонія відкриття 21 Форуму видавців.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На відкритті виступали єпископ УГКЦ Борис Гудзяк, австрійський письменник та історик Мартін Поллак, російська письменниця Людмила Улицька, український письменник Сергій Жадан, правозахисник Мирослав Маринович та президент Форуму видавців Олександра Коваль.

Мартін Поллак та Сергій Жадан закликали письменників і поетів не мовчати під час війни, висловлюватися, щоб люди дізналися правду про бойові дії, що відбуваються сьогодні в Україні.

Після того, як учасники виголосили промови на честь відкриття Форуму, в храмі відбувся концерт за участю Ніни Матвієнко і хорів львівських храмів.

Людмила Улицька на відкритті Форуму видавців
Фото: Костянтин Дорошенко
Людмила Улицька на відкритті Форуму видавців

Сергій Жадан
Фото: Костянтин Дорошенко
Сергій Жадан

Ніна Матвієнко
Фото: Костянтин Дорошенко
Ніна Матвієнко

Гарнізонний храм святих Апостолів Петра і Павла відновив свою роботу три роки тому. До цього там кілька десятків років зберігалися книги з наукової бібліотеки. Після Майдану в цьому храмі відспівували загиблих під час сутичок, у ці дні там відспівують загиблих під час АТО на Донбасі.

Форум видавців триватиме до 14 вересня. В рамках Форуму відбудеться понад тисяча різних подій, зокрема презентації книг, автограф-сесії, дискусії, круглі столи і т.д. Увечері 11 вересня в Палаці Потоцьких оголосять найкращу книгу Форуму видавців, яку обрало журі книжкового конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram