ГоловнаКультура

Сьогодні у Венеції відкривається 71 кінофестиваль

Кіноогляд відкриється фільмом мексиканського режисера Алехандро Гонсалеса Іньярітту "Бердмен"

Сьогодні у Венеції відкривається 71 кінофестиваль
Фото: EPA/UPG

27 серпня в Венеції на острові Лідо відкриється найстаріший кінофестиваль світу. Венеціанський кіноогляд пройде в 71 раз.

Про це повідомляється на офіційному сайті кінофестивалю.

Фільмом відкриття стане трагікомедія мексиканського режисера Алехандро Гонсалеса Іньярітту "Бердмен". Головну роль у фільмі виконав Майкл Кітон, окрім нього в картині знялися Едвард Нортон, Зак Галіафанакіс, Емма Стоун, Наомі Воттс та інші. "Бердмен" - фільм про актора, який раніше знімався в картинах про супергероя Бердмана, а тепер намагається впоратися з роллю в постановці на Бродвеї. Цікаво, що Майкл Кітон зіграв Бетмена у фільмах Тіма Бартона "Бетмен" і "Бетмен повертається".

За головну нагороду фестивалю - статуетку "Золотий лев" - поборються 20 фільмів. Серед них - біографічний фільм Абеля Феррари про Паоло Пазоліні, роль якого зіграв актор Віллем Дефо, новий документальний фільм Джошуа Оппенгеймера "Погляд тиші", "Гарне вбивство" Ендрю Ніккола, фільм Андрія Кончаловського "Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина", новий фільм шведського режисера Роя Андерсона "Голуб сидів на гілці, розмірковуючи про життя" та інші.

Головою міжнародного журі, яке вирішуватиме, кому присудити нагороди в конкурсі, став композитор Олександр Деспла. Деспла - багаторазовий номінант на "Оскар" і "Золотий глобус", написав музику до фільмів "Арго", "Король говорить", "Незрівнянний містер Фокс" та інших.

Фото: labiennale.org

Поза конкурсом у Венеції покажуть нові фільми Ульріха Зайдля, Баррі Левінсона, Пітера Богдановича, режисерську версію "Німфоманки" Ларса фон Трієра та інші картини.

71 Венеціанський кінофестиваль триватиме з 27 серпня по 6 вересня.

Нагадаємо, в минулому році "Золотого лева "отримала італійська документальна картина" Священна римська кільцева".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram