ГоловнаКультура

Вистава "Гамлет" з Бенедиктом Камбербетчем стала найпопулярнішим в історії театру

Попит на квитки виявився удвічі вищим, ніж на концерти Бейонсе

Вистава "Гамлет" з Бенедиктом Камбербетчем стала найпопулярнішим в історії театру
Бенедикт Камбербэтч
Фото: EPA/UPG

Постановка "Гамлета" з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі стала найпопулярнішою виставою за всю історію театру.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Квитки на спектакль за однією з найвідоміших п'єс Шекспіра, яку можна буде побачити в лондонському Барбікані наступного року, надійшли в продаж 11 серпня. Шанувальники, які вирішили купити собі квитки на постановку, виявили, що в електронній черзі - близько 20 тис людей.

Дані квиткового сервісу Viagogo показують, що запитів на "Гамлета" з Камбербетчем від потенційних покупців - на 214% більше, ніж на концерти Бейонсе з Jay Z.

УБарбікані "Гамлета" поставить режисер Ліндсі Тернер, що отримала приз Лоуренса Олів'є за кращу режисуру у 2014 році - за постановку "Химерики" в Театрі Гарольда Пінтера.

Бенедикт Камбербетч, до якого слава прийшла після того

, як він зіграв Шерлока Холмса в однойменному серіалі BBC, теж має премію Лоуренса Олів'є. У 2011 році він розділив її з Джонні Лі Міллером - партнером по виставі "Франкенштейн", яку Денні Бойл поставив у Національному театрі. Камбербетч і Міллер по черзі грали доктора Франкенштейна і Монстра. Постановка не йде в театрі з 2011 року, але в рамках програми National Theatre Live її можна подивитися в кінотеатрах по всьому світу.

"Гамлет" йтиме в лондонському Барбікані з 5 серпня по 31 жовтня 2015 року. Хто зіграє в постановці окрім Камбербетча, наразі невідомо.

Вважається, що у кожного покоління є своє сценічне втілення Гамлета. Так, у 1937 році Гамлета зіграв сам сер Лоуренс Олів'є, а у 1963 році він поставив цю п'єсу Шекспіра з Пітером О'Тулом в головній ролі. У 1995 році принца Датського зіграв Ральф Файнс, у 2009 - Джуд Лоу і у 2015 - Бенедикт Камбербетч.

Крім того, в 2014 році стартував

дворічний тур шекспірівського театру "Глобус" з постановкою "Гамлета". Тур присвячений 450-річчю з дня народження Вільяма Шекспіра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram