ГоловнаКультура

Українські ілюстратори створили серію плакатів із класичними українськими письменниками

Плакати "Видатні письменники України" зараз виставлено біля львівської ратуші

Український клуб ілюстраторів Pictoric створив серію плакатів, присвячених видатним українським письменникам і поетам. Виставка плакатів проходить на площі Ринок у Львові, але з часом їх можна буде купити.

Про це повідомляє видання Читомо.

Роботи розділено на дві серії. У першу серію увійшли Остап Вишня, Володимир Свідзинський, Марко Вовчок, Леся Українка, Тарас Шевченко, Іван Багряний, Василь Стус, Феофан Прокопович, Григорій Квітка-Основ'яненко, Богдан-Ігор Антонич, Павло Тичини, Микола Куліш і Микола Вінграновський.

У другу - Микола Трублаїні, Марк Йоганссен, Володимир Винниченко, Василь Стефаник, Михайль Семенко, Олександр Олесь, Григорій Сковорода, Олександр Довженко, Микола Гоголь, Всеволод Нестайко, Іван Франко, Микола Хвильовий та Грицько Чубай.

Повідомляють, що сьогодні відкрився продаж 6 плакатів із серії: Олександр Довженко, Марко Вовчок, Леся Українка, Микола Хвильовий, Богдан-Ігор Антонич і Всеволод Нестайко. Кожен із них надрукують у форматі А1. Щоб замовити плакат або з'ясувати деталі придбання, потрібно написати на фейсбук Читомо або на імейл [email protected]. Надалі планується продаж інших плакатів із серії "Видатні письменники України".

Нагадаємо, нещодавно в Києві пройшла конференція, присвячена проблемам українського книговидання та популяризації читання. Згідно з результатами дослідження, майже 12% українців узагалі не читають, а в середньому українці читають по 4,3 книги на рік. Одним із результатів конференції стала рекомендація українському уряду створити стратегію популяризації читання в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram