ГоловнаКультура

Померла донька останнього гетьмана України Павла Скоропадського

Олена Отт-Скоропадська померла у віці 95 років

Померла донька останнього гетьмана України Павла Скоропадського
Елена Отт-Скоропадская
Фото: www.myslenedrevo.com.ua

У понеділок, 4 серпня, у Швейцарії у віці 95 років померла молодша дочка останнього гетьмана України Павла Скоропадського - Олена Отт-Скоропадська.

Олена Скоропадська народилася в Берліні 5 липня 1919 року, через сімейні обставини часто змінювала місце проживання, переважно жила у Швейцарії та Німеччині.

Олена Отт-Скоропадська двічі була заміжня. Першим її чоловіком був німець Герд Гіндер, який помер у квітні 1945 року, 1948 року вийшла заміж вдруге за Людвіга Отта - швейцарського підприємця, директора найбільшого видавництва у Швейцарії Tagesanzaiger. У подружжя народилося двоє дітей - Олександра й Ірен, які нині живуть у Швейцарії.

Разом з Людвігом Оттом 1991 року вперше відвідала Україну, після цього побувала в Україні ще кілька разів.

2004 року в Києві в Музеї гетьманства за участю авторки відбулася презентація книги Олени Отт-Скоропадської "Остання з роду Скоропадських". Книга у формі новел розповідає про життя родини Скоропадських періоду 1919-1945 рр. Друге доповнене видання вийшло 2013 року.

За життя Олена Отт-Скоропадська була знайома з багатьма відомими українцями, серед них - історик і державний діяч Дмитро Дорошенко, соціолог і політик В'ячеслав Липинський, історик Іван Мірчук та інші. Володіла українською мовою, а також німецькою, французькою, англійською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram