ГоловнаКультура

ФСБ виживає з Криму ще одного режисера

Художній керівник сімферопольського арт-центру "Карман" Галина Джикаєва змушена покинути півострів

ФСБ виживає з Криму ще одного режисера
Галина Джикаева
Фото: Крым. Реалии

Федеральна служба безпеки РФ тисне на режисерку, худрука арт-центру "Карман" у Сімферополі Галину Джикаєву. Відтак вона змушена залишити Крим.

Про це повідомляє портал Крым.Реалии.

Як розповіла Джикаєва журналістам, вона отримала дзвінок із ФСБ із запрошенням на зустріч, де повідомили, що вона проходить у справі Олега Сенцова та інших, яких підозрюють в організації терактів на території півострова.

"При цьому у справі є така фраза, що Антон Романов, наш режисер, ходив на зустрічі з Олегом Сенцовим із групою акторів, і тепер арт-центру "Карман", нашим акторам загрожує небезпека, я вважаю. Але я можу заприсягтися, що жодного актора нашого арт-центру не було на цих зустрічах", - повідомила Джикаєва.

Вона вважає, що за таких умов неможливо зберегти театр і продовжувати його роботу.

"Мені доведеться виїхати. Єдине, що я дуже боюся за людей", - зазначила Джикаєва.

За її словами, небезпека загрожує 15 співробітникам її театру.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова, звинуваченого в підготовці терактів у Криму, і ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали в травні у Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка й Олега Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті і Севастополі. Сенцову та решті затриманим загрожує до 25 років тюремного ув'язнення. За звільнення Сенцова виступає європейська кіноспільнота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram