ГоловнаКультура

Кабмін пропонує скоротити фінансування кіно удвічі

Арсеній Яценюк вніс на розгляд Ради законопроект про зміни в держбюджеті

Кабмін пропонує скоротити фінансування кіно удвічі
Фото: Макс Левин

Державне фінансування українського кіно можуть скоротити майже удвічі - з 123 млн до 67 млн грн.

Такі цифри містить проект закону №4308а про зміни до держбюджету на 2014 рік, внесений на розгляд парламенту Арсенієм Яценюком.

Чинним державним бюджетом на 2014 рік фінансування роботи Держкіно передбачено в розмірі 123 млн гривень. Проектом закону запропоновано скоротити його до 67 млн грн.

Зокрема, на створення і розповсюдження національних фільмів та підтримку Національного центру Довженка запропоновано виділити 61 млн грн замість 115 млн.

Майже на мільйон гривень скорочено витрати на керівництво та управління у сфері кінематографії, на 300 тис. скорочено статтю "Організація заходів у сфері кінематографа і фінпідтримки Спілки кінематографістів".

Також уряд хоче відмовитися від грантів Президента України молодим діячам мистецтва, хоча вже є проекти, які ці гранти виграли.

Фінансування сфери кінематографа на 2014 рік зменшили на 34 млн гривень порівняно з 2013 роком.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що з державного бюджету України виділили 3,75 млн грн на конкурс "Крок до зірок", організатором якого є Михайло Поплавський. Ця стаття прописана окремо в держбюджеті України в програмі 1801170 "Організація концертних та культурологічних загальнодержавних заходів". У законопроекті Яценюка не запропоновано скоротити фінансування конкурсу Поплавського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram