ГоловнаКультура

Гран-прі Одеського кінофестивалю отримала ізраїльська комедія

Найкращим українським фільмом кіноогляду став документальний фільм "Сутінки" Валентина Васяновича

Гран-прі Одеського кінофестивалю отримала ізраїльська комедія
Вручение гран-при 5-го ОМКФ
Фото: ОМКФ

19 липня в Одесі закінчився 5-й міжнародний кінофестиваль. За результатами глядацького голосування вручено гран-прі, а за результатами роботи міжнародного журі - призи за найкращий фільм, кращі режисерські та акторські роботи

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

Гран-прі кінофестивалю отримала стрічка ізраїльського режисера Тальї Леві "Мотивації нуль".

Найкращим фільмом за версією журі став грузинський фільм, знятий в українській ко-продукції, - "Побачення наосліп" Левана Когуашвілі.

Найкращу акторську роботу виявили у фільмі "Тусовщица" - нагороду отримала Анжеліка Літценбургер за виконання головної ролі. Нагадаємо, цей фільм також отримав "Золоту камеру" на Каннському кінофестивалі цього року.

Приз за режисуру дістався фільму "Чорне вугілля, тонкий лід" Їна Дяо. Ця картина - також призер одного з найбільших світових фестивалів: у лютому він отримав "Золотого ведмедя" на Берлінському кінофестивалі.

Спеціальні призи також отримали фільми "Гуерос" Алонсо Руїспаласіоса і "Звезда" Анни Мелікян.

Кращим українським фільмом 5-го ОМКФ стала документальна робота Валентина Васяновича "Сутінки". Приз українському режисерові вручав голова журі національного конкурсу, документаліст Віталій Манський.

Нагороду за внесок в українське кіно отримала Кіра Муратова. "Це не бенкет під час чуми, - зазначила Кіра Муратова. - Така властивість людської натури: коли немає ліків від чуми, потрібно показати, що ми живі і можемо радіти".

Фільмом закриття ОМКФ став фільм "Паперові душі" бельгійського режисера Венсана Ланно.

На церемонії закриття оголосили дати наступного кінофестивалю - з 10 по 18 липня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram