ГоловнаКультура

Денис Матвієнко оголосив відкритий кастинг у свою постановку "Великий Гетсбі"

Прем'єра балету запланована на осінь

Денис Матвієнко оголосив відкритий кастинг у свою постановку "Великий Гетсбі"
Фото со съемки промо-клипа к "Великому Гэтсби"
Фото: gatsbyballet.com

15 липня 2014 року, за адресою вул. Володимирська, 57 у Києві відбудеться відбір артистів для участі в постановці "Великий Гетсбі". Для участі запрошуються професіонали в галузі класичного і сучасного танцю.

Про це повідомляється на сайті постановки.

За словами організаторів проекту, "Великий Гетсбі" - це хореографічне шоу, не прив'язане до якого-небудь театру, країни або танцювальної школи. Передбачається, що постановка - це самостійний проект з оригінальною трупою. Постановником балету виступив знаменитий хореограф Дуайт Роден, музику пише композитор Костянтин Меладзе. Денис Матвиенко, знаменитий український танцівник і колишній художній керівник балетної трупи Національної опери, виконує головну роль (Гетсбі), а також виступає в якості арт-директора.

Для того, щоб пройти кастинг, необхідно заповнити анкету на офіційному сайті проекту. Зазначається, що перший репетиційно-постановочний період проходитиме в Києві з 17 липня по 14 серпня 2014 року, другий - з 15 вересня по 28 жовтня 2014 року.

Продюсер проекту Олена Матвієнко відзначає, що балет не обмежується рамками одного театру, хоча раніше повідомляли, що його поставлять на базі Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі.

"Ми не хочемо обмежувати проект "Великий Гетсбі" якимись рамками, - повідомляє Олена Матвієнко, продюсер проекту. - Ми спочатку заявляли про те, що наш балет виходить за рамки жанру. Цей принцип ми хочемо використовувати у всьому - у тому числі і у відборі артистів. Ми хочемо дати шанс усім талановитим танцівникам стати частиною нашої команди".

Прем'єрний блок вистав відбудеться у Києві, Санкт-Петербурзі та Москві в період з 29 жовтня по 9 листопада 2014 року. Всього артисти дадуть 5 вистав в цьому блоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram