ГоловнаКультура

Міхалков просить Путіна звільнити затриманого в Криму режисера Сенцова

Олега Сенцова підозрюють у тероризмі

Міхалков просить Путіна звільнити затриманого в Криму режисера Сенцова
Фото: EPA/UPG

Російський режисер, президент Московського міжнародного кінофестивалю Нікіта Міхалков попросив президента РФ Володимира Путіна звільнити затриманого в Криму українського режисера Олега Сенцова.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, про це він сказав на церемонії закриття ММКФ.

У своєму виступі голова спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, отримуючи приз за актрису Наталку Половинку, яка перемогла в номінації "Найкраща жіноча роль", сказав, що якби у нього була можливість, він би звернувся до президента Путіна з проханням звільнити затриманого режисера. Український представник нагадав, що відомі кінорежисери Європи вже просили звільнити Сенцова.

Міхалков підтримав колегу: "Ви чули про бажання голови Спілки кінематографістів України звернутися до Путіна... Я б хотів приєднатися до цього від нашого імені".

Нагадаємо, 11 травня Сенцова затримали в Криму за звинуваченням в організації терористичного акту. Сенцов перебуває в СІЗО "Лефортово", йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 20 років. Зі зверненнями з приводу звільнення Сенцова виступали українські кінематографісти та культурні активісти, а також європейські режисери.

При цьому російська прокуратура не бачить підстав звільняти Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram