ГоловнаКультура

Мистецький арсенал проведе благодійну акцію збору коштів для дітей переселенців

Акція пройде в рамках Ночі авангарду 26 червня

Мистецький арсенал проведе благодійну акцію збору коштів для дітей переселенців
Сцена украинского авангарда
Фото: Мистецький Арсенал

26 червня в Мистецькому арсеналі пройде "Ніч авангарду", в рамках якої відбудеться лекція про авангард, читання творів періоду "розстріляного Відродження", показ німого фільму "Той, хто отримує ляпаси" і джазовий концерт.

Як повідомляють організатори, під час "Ночі авангарду" відбудеться благодійна акція збору коштів для надання допомоги дітям переселенців зі Сходу України.

НКММК "Мистецький арсенал" і Благодійний фонд "Мистецький арсенал" вирішили допомогти Ініціативній групі волонтерів "Київ-Схід-Діти", яка організовує дозвілля та соціально адаптує дітей переселенців зі Сходу України. Благодійні внески, зібрані під час "Ночі авангарду", акумулює Благодійний фонд "Мистецький арсенал".

Програма "Ночі авангарду":

18:00. Лекція мистецтвознавця Дмитра Горбачова "Сценографія українських авангардистів". Горбачов - автор книг "Анатолій Галактіонович Петрицький", "Український авангард", "Спогади про художника" і упорядник альбомів "Олександр Хвостенко-Хвостов", "Малевич Україна" і т.д. Саме Дмитро Горбачов курирував перші міжнародні виставки українських авангардистів у 1990-х роках.

19:00 Читання творів епохи "Розстріляного Відродження" від Міжнародного поетичного фестивалю "TERRA РOETICA". У читаннях беруть участь Вано Крюгер, Олег Коцарев, Андрій Пермяков (Рівне), Таня-Марія Литвинюк, Олеся Венгринович, Світлана Дідух-Романенко, Оксана Боровець.

20:00 Ексклюзивний кінопоказ "Той, хто отримує ляпаса" (1924) у супроводі Alloy Orchestra (США).

Alloy Orchestra - один з найвідоміших у світі музичних колективів, який створює і виконує музику для класичних німих фільмів майже 25 років. Співпрацюючи з такими авторитетними кіноархівами, як George Eastman House і British Film Institute, Alloy Orchestra виступає на найбільших театральних сценах і авторитетних кінофестивалях німого кіно: Telluride Film Festival, Giornate del cinema muto, San Francisco Silent Film Festival. Alloy Orchestra створили музичний супровід до десятків німих кіношедеврів, серед яких "Генерал" (1926), "Привид опери" (1925), "Носферату" (1922), "Вітер" (1927), "Метрополіс" (1926), а також українських: "Людина з кіноапаратом" (1929) Дзиґи Вертова і "Земля" (1930) Олександра Довженка.

У Києві Alloy Orchestra представить свою останню роботу, новий саундтрек до класичного американського фільму 1924 року "Той, хто отримує ляпаса". Фільм знято за мотивами однойменної п'єси Леоніда Андрєєва. Це був перший фільм, який почали знімати після об'єднання студій Семюела Голдвіна і Луїса Майєра.

22:00. Концерт дуету Мар'яни Головко та Валерія Кошмана зі спеціальною джазовою програмою.

Мар'яна Головко - викладач вокалу в Національному педагогічному університеті імені Драгоманова і у своїй студії Vocal Workshop. Має авторську передачу на Радіо "Аристократи" - "Клуб благородних співачок", в якій знайомить слухачів зі світовими еталонами жіночого голосу. Валерій Кошман - відомий київський гітарист.

На терасі Ночі авангарду буде спеціальна музична програма від Валерії Чачібаї, продюсера програми The Selector.

Нагадаємо, в Арсеналі  триває виставка українського авангарду, на якій представлено понад 100 робіт 20 відомих художників того часу, серед яких: Олександра Екстер, Борис Косарєв, Марія Приймаченко, Василь Єрмилов та інші.

Виставка "Сцена українського авангарду" триватиме до 29 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram