ГоловнаКультура

У світі відзначають міжнародний День захисту дітей

В Україні День захисту дітей відзначають із 1998 року

У світі відзначають міжнародний День захисту дітей
архив
Фото: Виталий Головин

У неділю, 1 червня, у світі відзначають міжнародний День захисту дітей.

Міжнародна демократична організація жінок заснувала його 1949 року. День захисту дітей уперше відзначили 1950 року. Практично відразу ініціативу підтримала ООН.

В Україні День захисту дітей відзначають із 1998 року.

1 червня десятки країн у всьому світі, зокрема Україна, проводять різні заходи, щоб привернути увагу громадськості до проблем і необхідності захисту прав неповнолітніх.

Сьогодні перед Україною стоять нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією підтримуваного Росією насильства і бойових дій на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, за даними колишнього уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленка, внаслідок бойових дій на сході й окупації Криму було порушено права майже мільйона дітей, зокрема право на освіту й охорону здоров'я. У районах активності терористів життя дітей перебуває під загрозою.

На думку Павленка, в районі бойових дій існує загроза використання дітей в путінській технології "живого щита", повідомляє Радіо Свобода. Нагадаємо, в березні президент Росії Володимир Путін заявив, що його війська в Криму стоятимуть за спинами жінок і дітей, і "нехай вони (українські війська - ред.) спробують стріляти в жінок і дітей".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram