ГоловнаКультура

Українці в Лондоні провели марш вишиванок на підтримку миру

В акції взяли участь близько тисячі українців і представників інших національних спільнот

У неділю, 18 травня 2014, близько тисячи українців і представників інших національних спільнот, одягнутих у традиційні українські вишиванки, пройшли "Маршем Миру" через увесь Лондон. Про це йдеться у прес-релізі групи London Euromaidan.

Організована колона подолала відстань у вісім кілометрів за маршрутом Уайтхолл - Трафальгарська площа - Пал Мол - Сент-Джеймс-стріт - Пікаділлі - Гайд-парк Корнер - Парк Лейн - Бейзвотер Роад - Холланд Парк, зібравши представників і прихильників української культури. Під час маршу по дорозі влаштували виступи пісенних та дитячих колективів.

Марш вишиванок у Лондоні
Фото: Ukrainian UK TV
Марш вишиванок у Лондоні

Марш вишиванок у Лондоні
Фото: Ukrainian UK TV
Марш вишиванок у Лондоні

Марш вишиванок у Лондоні
Фото: Ukrainian UK TV
Марш вишиванок у Лондоні

З прес-релізу випливає, що, оскільки ситуація в Україні і далі погіршується, українці в Лондоні таким чином хотіли відправити повідомлення, що вони хочуть миру у своїй країні. Для цього вони продемонстрували прекрасні традиції і культуру України. Лілія Романишин, представник London Euromaidan, зазначила: "Сьогодні ми показуємо, що українці носять не тільки каски і камуфляжний одяг. Більшість українців прагнуть жити в мирній і демократичній країні, де вони мають право на своє волевиявлення в регламентованих виборах без присутності терористів, проплачених Росією".

Основні вимоги лондонського Євромайдану - припинення втручання Росії у внутрішні справи України і повна економічна ізоляція Росії, разом із застосуванням санкцій, схожих на ті, що використовуються проти Ірану. Також учасники London Euromaidan вимагають від США і Великобританії виконання свої обіцянки згідно з підписаним ними Будапештським Меморандумом про територіальну цілісність України, а також підтримки ними виборів в Україні і напралення міжнародних спостерігачів і миротворців до Східної України, де проросійські сепаратисти погрожують зірвати вибори 25 травня.

Нагадаємо, минулих вихідних марші вишиванок пройшли також у Києві та Дніпропетровську.

Марш вышиванок в Лондоне

Chervona Kalina at Hyde Park Corner

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram