ГоловнаКультура

Держкомтелерадіо просить канали не показувати фільми з пропагандою російських військових

На час загострення ситуації просять не показувати і розважальні програми

Держкомтелерадіо просить канали не показувати фільми з пропагандою російських військових

Держкомтелерадіо України звернулося до керівників українських телеканалів і журналістів з проханням тимчасово виключити з програм розважальні програми і фільми, що пропагують російських військових.

"На час загострення ситуації звертаємося до вас з проханням переглянути програмне наповнення телерадіоканалів, утриматися від показу розважальних, гумористичних програм, особливо російських пригодницьких фільмів, які пропагують російських правоохоронців і війська спеціального призначення", - йдеться у зверненні комітету.

У Держкомтелерадіо переконані, що більшість глядачів України, в тому числі етнічних росіян, з розумінням поставляться до такого кроку. "Мова йде про збереження нашої державності та соборності", - підкреслюють в Держкомтелерадіо.

У комітеті зазначили, що громадянська позиція медіаспівтовариства має велике значення, коли під загрозою опинився суверенітет і територіальна цілісність України, коли проти країни ведеться повноцінна і широкомасштабна інформаційна війна.

"Спільними зусиллями сьогодні нам вдасться протистояти інформаційній агресії з боку Російської Федерації", - підкреслюється у зверненні.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зажадала від провайдерів до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію російських каналів "Вести", "Росія 24", ОРТ ("Перший канал. Всесвітня мережа"), "РТР Планета", "НТВ-Світ". Після цього провайдер телекомуслуг "Воля" вирішив припинити мовлення трьох російських телеканалів - ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), "РТР Планета" і "НТВ-Світ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram