ГоловнаКультура

Кінематографісти ініціюють перевірку діяльності Держкіно

Асоціація продюсерів закликає до реформування кіноіндустрії

Кінематографісти ініціюють перевірку діяльності Держкіно
Фото: okino.ua

Генеральний директор Асоціації продюсерів України Денис Масліков зробив звернення до української кіногромадськості з приводу реформування кіноіндустрії.

Текст звернення доступний на сайті Асоціації.

Зокрема, у зверненні пропонується скликати Асамблею кінематографістів України, яка повинна буде обрати "нову комісію з питань кінематографії", що контролює Державне агентство з питань кіно і нове керівництво Держкіно.

Комісія, на думку автора звернення, повинна буде розробити стратегію з реформування української кіноіндустрії, стратегію розвитку кіноіндустрії до 2025 року, розробити новий закон про кінематографію, контролю діяльності Держкіно і роботу експертної ради з питань кінопроектів.

У зверненні також пропонується створити робочі групи з підготовки проекту закону про кіно, а також суміжних законів, що регулюють галузь.

Асоціація кінопродюсерів також ініціює аудит діяльності Держкіно за період з 2010 по 2014 рік. У зверненні сказано, що з цього приводу вже ведуться переговори з міжнародними аудиторськими компаніями.

Нагадаємо, завтра, в четвер, Верховна Рада має проголосувати за Кабінет Міністрів, у тому числі і за міністра культури. На цей момент Рада Майдану висуває на цей пост актора, ведучого на сцені Майдану Євгена Нищука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram