ГоловнаКультура

Мистецький Арсенал переніс відкриття виставки, присвяченої Тарасу Шевченку

"Шевченкоманія" відкриється 27 лютого

Мистецький Арсенал переніс відкриття виставки, присвяченої Тарасу Шевченку

27 лютого в Мистецькому Арсеналі відкриється виставка, присвячена 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

Як LB.ua повідомляв раніше, на виставці представлять понад 50 художніх творів українського поета з колекції Національного музею ім.Шевченка - акварелі та офорти 1830-1850-х, створені Тарасом Шевченко під час Аральської та Каратауської експедицій, а також в Новопетровській фортеці. Досі ці роботи показували широкій публіці, повідомляють організатори виставки.

У рамках мистецького проекту також презентують легендарну "Захалявну книжечку", оригінали унікальних рукописів Тараса Шевченка та альбоми його етнографічних замальовок 1840-х, а також прижиттєві видання Кобзаря з фондів Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка.

За словами організаторів виставки, проект дає можливість подивитися на Шевченка як на художника і поета, поза книжковими міфологемами і нашарованими інтерпретаціями - за допомогою документальних фото, артефактів, пов'язаних з його життям і творчістю.

У рамках "Шевченкоманії" також предсатвлять відео-інсталяцію "Наш Шевченко" відомого режисера Сергія Проскурні, в якій зібрано відеозаписи за участю школярів, поетів, вчителів, спорстменів і т.д. Мета відеопроекту - показати, що поезія Шевченка досі актуальна.

Під час виставки також відбудеться відкрита ніч кіно, музики і поезії "Час Шевченка" - у ніч з 9 на 10 березня. У програмі відкритої ночі - прем'єра фільму Сергія Проскурні "Тарас Шевченко IDентіфікація".

Виставка "Шевченкоманія" в Мистецькому Арсеналі триватиме з 27 лютого по 10 березня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram