ГоловнаКультура

Янукович "спростував" слова Герман про чотириразове збільшення Шевченківської премії

Премію збільшать лише вдвічі

Янукович "спростував" слова Герман про чотириразове збільшення Шевченківської премії
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович заявив, що до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка розмір однойменної премії подвоять.

Про це він заявив у вступному слові на спільному засіданні Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Шевченка, інформує прес-служба президента.

"Задля гідного вшанування лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка я доручив уряду збільшити розмір премії", - сказав він, зазначивши, що цього року вона буде вдвічі більшою, ніж минулого, а саме: 520 тисяч гривень.

Янукович також підкреслив, що завершують ремонтно-реставраційні роботи в Національному музеї Тараса Шевченка, виконують роботи зі створення Музею Кирило-Мефодіївського братства.

Нагадаємо, 27 грудня Янукович доручив подвоїти розмір премії ім. Шевченка.

14 січня прес-служба Партії регіонів поширила слова Ганни Герман про те, що Кабмін збільшив розмір премії до 1 млн 300 тис. грн.

"У грудні минулого року президент підписав відповідне доручення прем'єр-міністрові України. І сьогодні вдалося не вдвічі, а в кілька разів збільшити розмір грошового виміру Національної премії України імені Тараса Шевченка. І ця премія становитиме вже цього року (її вручатимуть у березні) 1 млн 300 тис. грн (минулого року вона становила близько 300 тис. грн)", - сказала тоді Герман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram