ГоловнаКультура

На "Молодості" починаються покази основного конкурсу

Міжнародне журі подивилося майже всі фільми-учасники короткометражних конкурсів.

На "Молодості" починаються покази основного конкурсу

На третій день роботи міжнародного кінофестивалю "Молодість" стартують покази повнометражного конкурсу. Цьогоріч у конкурсі беруть участь 12 фільмів, у тому числі один український.

О 17:00 у кінотеатрі "Київ" покажуть стрічку "Алія" - французьку картину режисера Єжи Важемана. Фільм брав участь у програмі "Двотижневик режисерів" на Каннському кінофестивалі цього року.

Український фільм "Істальгія" Дарії Онищенко, покажуть у четвер, 25 жовтня. В один день відбудеться як показ для преси, так і офіційна прем'єра кінострічки. Як повідомляють джерела, близькі до творців картини, наразі "Істальгію" повезли показувати в Німеччину, в місто Хоф у Баварії, де проходить щорічний кінофестиваль.

Слід зазначити, що цього року українська програма дуже популярна серед глядачів - великий градус очікування в альманаха короткометражок "Україна Гудбай", а також у короткометражки Мирослава Слабошпицького, яка отримала кілька призів на великих європейських кінофестивалях (у Локарно й на "Кіношоці" в Росії) .

Покази конкурсної програми 42-ї "Молодості" проходитимуть до суботи включно. У цей самий день, 27 жовтня, пройде і церемонія закриття фестивалю, на якій роздадуть усі призи заходу.

У понеділок на кіноогляді продовжилися покази Національного конкурсу, Російської панорами, а також відбувся фестиваль відеопоезії "П'ята нога".

Нагадаємо, кінофестиваль "Молодість" проходить у Києві з 20 по 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram