ГоловнаКультура

У Криму знімають перший кримськотатарський фільм

Завершити роботу над зйомками планують упродовж місяця.

У Криму знімають перший кримськотатарський фільм

У Криму знімають перший кримськотатарський фільм "Хайтарма". Для зйомки масових сцен, що відтворюють фрагменти і моменти депортації кримських татар 18 травня 1944 року, буде залучено понад тисячу осіб з усього Криму.

Про це повідомив кастинг-директор картини Ельмар Аблаєв, пише "Укрінформ".

"Зйомки проходитимуть на залізничному вокзалі в Бахчисараї і відтворюватимуть трагічну для всіх кримських татар ніч проти 18 травня 1944 року, коли з Криму було виселено кримськотатарський народ", - повідомив він.

До зйомок масових сцен буде залучено тільки старих, жінок і дітей для того, щоб максимально передати атмосферу тих років, адже більшість чоловіків була на фронті.

На оголошення про зйомки в масовці відгукнулося велика кількість кримських татар, багато хто досі дбайливо зберігає певні речі та предмети одягу тієї пори, в яких і будуть зніматися, щоб максимально зблизитися з тим часом.

Фільм присвячено відомому льотчику, двічі герою Радянського Союзу, уродженцю кримської Алупки Аметхану Султану. Для зйомок спорудили макет бойового літака, у стрічці буде задіяно і відреставровану техніку тих років.

Завершити роботу над процесом зйомок планують упродовж місяця.

Хайтарма - кримськотатарська запальна танцювальна мелодія, вважається ідентифікатором для цього народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram