ГоловнаКультура

На ремонт Лаврської дзвіниці додатково виділять майже 2 мільйони

Тендер виграла фірма, наближена до міністра культури.

На ремонт Лаврської дзвіниці додатково виділять майже 2 мільйони

Дзвіницю Успенського собору в Києво-Печерській Лаврі повторно ремонтуватимуть за 1 мільйон 719 тисяч 393 гривні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Так, Міністерство культури України в особі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника підписало 20 серпня договір із ТОВ "СТС-Генпідряд". Згідно з угодою, підрядник повинен провести додаткові роботи з реставрації та пристосування пам'ятки архітектури XVIII ст. "Дзвіниця Успенського собору" на загальну суму 1 млн. 719 тис. 393 грн. Закупівлю проводять за кошти державного бюджету України.

"Закупівлю в одного учасника проводять через те, що в процесі виконання комплексних ремонтно-реставраційних робіт, відповідно до розроблених проектом, було з'ясовано необхідність проведення додаткових досліджень численних архітектурних деталей і елементів дзвіниці, які були недоступні для обстеження і вивчення на час розробки науково-проектної документації, внаслідок чого виникла значна кількість додаткових обсягів і видів робіт", - ідеться в обґрунтуванні до тендера.

Варто зазначити, що підрядник ТОВ "СТС-Генпідряд" уже був учасником скандалу, пов'язаного з реконструкцією Лаврської дзвіниці. Нагадаємо, взимку 2012 року робітники, які займалися реконструкцією об'єкта, звернулися в прокуратуру і МВС з заявами про невиплату зарплат за кілька місяців. У "СТС-Генпідряд", своєю чергою, заявили, що гроші працівникам сплатили, а затримки виникли з причини неякісно виконаних робіт.

Про "СТС-Генпідряд" також згадала в інтерв'ю виданню News24.ua колишній гендиректор Лаврського заповідника Вікторія Ліснича. Вона розповіла, що інтереси компанії лобіював нинішній чоловік першої дружини міністра культури Михайла Кулиняка - Валерій Панченко, він же і керував реставрацією дзвіниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram