ГоловнаКультура

"Укрпошта" представила серію жартівливих марок

Автор поштових мініатюр - книжковий графік Кость Лавро.

Учора на території Національного музею народної архітектури та побуту України "Пирогово" відбулася церемонія спеціального погашення художнього блоку з п'яти марок "Українське подвір'я".

Про це повідомили в "Укрпошті".

Це вже другий випуск серії, яка жартівливо розповідає про численних мешканців сільського українських подвір'я, стилізованих під героїв дитячих мультфільмів, про традиційні для сільського населення предмети побуту і типові рослини. Автором цих яскравих марок виступив відомий український книжковий графік Кость Лавро.

 Участь у церемонії погашення взяли генеральний директор Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" Оксана Плотникова, а також генеральний директор музею "Пирогово" Дмитро Заруба.

"Український марки - це справжні витвори мистецтва поштової мініатюри, - зазначив Дмитро Заруба. - Приємно зазначити, що за 20 років незалежності України марки, які випускає "Укрпошта", 15 разів здобували перемогу в престижних міжнародних конкурсах, оскільки їхніми авторами були і є талановиті українські художники! Переконаний, що марки "Українське подвір'я", які сьогодні отримають "путівку в життя", гідно представлятимуть Україну у світі!"

Оксана Плотникова також закликала всіх охочих долучитися до колекціонування художніх поштових мініатюр: "Я впевнена, що ці марки, розлітаючись на конвертах із листами по всьому світу, викличуть посмішки і добрі почуття і в листонош, і в одержувачів. А філателісти будуть раді бачити ці яскраві поштові мініатюри у своїх колекціях!"

Нагадаємо, раніше Укрпошта випустила дві марки до Євро.

Фото: http://www.unn.com.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram