ГоловнаКультура

Власник студії дубляжу вважає вичерпаним конфлікт з Податковою

Фіскали не пред'явили звинувачень до діяльності компанії.

Власник студії дубляжу вважає вичерпаним конфлікт з Податковою
Богдан Батрух
Фото: statuspress.com.ua

Генеральний директор і власник компанії B&H та студії дубляжу Le Doyen Богдан Батрух вважає вичерпаним конфлікт з Державною податковою службою, який розгорівся у квітні 2012 року і супроводжувався вилученням з офісу компанії бухгалтерської документації та обладнання.

Про це йдеться в його заяві.

"Ми високо цінуємо той факт, що, провівши перевірку документів LeDoyen (студія дубляжу), податкова міліція не пред'явила жодних звинувачень до діяльності компанії. Це свідчить про об'єктивність і неупередженість роботи фіскального органу", - йдеться в заяві.

Батрух зазначає, що якщо суперечка між LeDoyen і державою була, то вона стосувалася економічних, а не політичних тем, і на сьогодні вже вичерпана.

"Я, безумовно, розумію, що опікуючись інтересами держави і суспільства, податкова міліція змушена іноді діяти жорстко. Але якщо і процес, і результат таких дій є законними, це слід високо цінувати", - підкреслюється в заяві гендиректора.

Він також звернувся до всіх політичних діячів з проханням не використовувати студію дубляжу LeDoyen у політичних інтересах.

"З повною відповідальністю хочу запевнити, що сьогодні українському дубляжу нічого не загрожує, а його успіх залежатиме виключно від нашого професіоналізму, а також всіх учасників ринку", - підкреслює Батрух.

Крім того, він вказує, що ситуація на студії не мала відношення до політики, але могла бути використана в політичних інтересах.

Нагадаємо, 5 квітня співробітники податкової міліції Державної податкової служби вилучили з офісу B&H бухгалтерську документацію, комп'ютери та інше обладнання, що використовується для дубляжу фільмів, а також копії кінофільмів, в результаті чого робота студії була зупинена.

24 квітня Державна податкова служба в Києві заявила, що B&H, проти якої було порушено справу за ч. 3 статті 212 (ухилення від сплати податків і зборів) Кримінального кодексу, відшкодувала 24,2 млн гривень збитку в державний бюджет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram