ГоловнаКультура

Група "Ляпис Трубецкой" презентувала новий кліп

Ексклюзивне відео на пісню "Залізний" є на сайті LB.ua.

Група "Ляпис Трубецкой" презентувала новий кліп

16 липня білоруська група "Ляпис Трубецкой" презентувала кліп на пісню "Залізний".

Трек з альбому "Рабкор" заснований на реальній історії: як з'ясувалося, 20 років тому лідер "Ляписов" Сергій Міхалок пережив стан клінічної смерті після передозування внутрішньовенним наркотиком.

Кліп на трек "Залізний" зняв київський режисер Олександр Стеколенко. Ідея відео народилася в січні 2012 року під час чергової подорожі по Непалу. Цікаво, що там само, в Непалі, два роки тому Стеколенко зняв кліп "Я вірю", з якого і почалася його співпраця з групою "Ляпис Трубецкой".

За словами режисера, під час роботи над "Залізним" його головним завданням було показати "голий вітальний драйв" групи "Ляпис Трубецкой".

Українська прем'єра кліпу відбулася на сайті LB.ua

"Цю пісню я написав рівно через 20 років після однієї реальної історії, яка зі мною сталася. Я і мій друг Колт, один з перших мінських панків, потрапили в реанімацію Мінської лікарні швидкої допомоги після передозування джефом - дуже популярним на початку 90-х самопальних наркотиком. Ми обидва більше ніж добу перебували в стані клінічної смерті, а потім потрапили в спецзаклад для наркоманів, де зустрілися з багатьма людьми "наркотичної системи". З тими, хто колеться вже років 25, у кого купа відсидок тощо", - розповів Сергій Міхалок, лідер групи.

"Після всіх цих зустрічей ми вийшли на свободу і більше ніколи - ні я, ні Колт - не вживали ніяких наркотиків внутрішньовенно. За три тижні у нас повністю змінився світогляд. До цього ми жили під гаслом No Future і прагнули спробувати в цьому житті все, а вийшовши з лікарні, як це не банально звучить, спробували взятися за діло. Я через 2 тижні вступив до інституту, у Колта теж життя склалося - він зараз працює репортером-оператором, часто знімає в гарячих точках, на Болотній ось знімав", - додав Міхалок.

"Пісня "Залізний" - це, звичайно, метафора, але вона має реальні корені. Багато моїх друзів померли від наркотиків, багато стали системними наркоманами. А я навчився цінувати життя. Те, що я живу, це вже диво. Аже я багато разів був на волосок від смерті і після цього випадку: алкоголь, поножовщина, кримінал 90-х. Особисто мені вибратися допоміг спорт. Я повністю спалив себе старого, розпрощався зі своїм минулим життям - творчим і не тільки. Щоб відродитися заново, потрібно згоріти дотла як Фенікс", - резюмував "ляпіс".

За словами режисера Олександра Стеколенка, головним завданням команди було показати групу "Ляпис Трубецкой" без масок, без гриму, без спецефектів, в тому одязі, в якому вони ходять по вулиці.

"Показати голий вітальний драйв групи "Ляпис Трубецкой" - це практично все, чого ми хотіли досягти. Ми поставили концертний апарат у величезному ангарі, група грала пісню "Залізний", а ми знімали - і так 7 годин поспіль!", - розповів режисер.

"Друга лінія кліпу - Міхалок-боксер - теж не постановочна. Міхалок в ній грає Міхалка, ми просто зняли звичайний комплекс вправ, який він використовує на тренуваннях. Єдиний образ в цьому кліпі - це старі газети. Чесно зізнаюся, це парафраз одного старого радянського серіалу, в якому герой Сергія Шакурова у своїй теплушці лупив по газетах, щоб стати сильнішим. Для мене цей "бій з газетами" - символ розставання людини зі своїм минулим, до того ж не м'якого розставання, а різкого, агресивного - що, як усі знають, і сталося з Міхалком", - додав Стеколенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram