ГоловнаКультура

Фільм "Алмазний хрест" буде знімати новий український режисер

Відхід режисера Сергія Маслобойщикова від зйомок фільму не вплине на національний склад знімальної групи - Глава Держкіно.

Фільм "Алмазний хрест" буде знімати новий український режисер

"Якщо проект запустився у виробництво з українським режисером, то знімати його повинен саме український режисер", - таку позицію озвучила Катерина Копилова, голова Державного агентства з питань кіно України, в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua.

Після заяви Сергія Маслобойщикова про те, що він йде з проекту, були проведені переговори з приводу нового режисера фільму. 23 квітня цього року Держкіно отримало договір, укладений компанією "Патріот-Фільм" і новим режисером-постановником фільму "Алмазний хрест" - Олександром Столяровим.

"Олександр Столяров - український режисер, якому близька особистість святителя Луки, свого часу він зняв кілька документальних фільмів на цю тему, - розповіла Катерина Копилова. - Крім того, в проекті залишився український оператор Богдан Вержбицький". Він починав роботу над фільмом з Сергієм Маслобойщиковим і продовжить з новим режисером.

Нагадаємо, в квітні стало відомо, що режисер Сергій Маслобойщиков залишив проект "Алмазний хрест", пояснивши це конфліктом між ним і російськими продюсерами. Після того, як режисер залишив проект, про свій вихід з проекту оголосили ще кілька членів знімальної групи з України. У коментарі LB.ua режисер зазначив, що фільм, який вийде, буде відрізнятися від того, який було затверджено раніше, "внаслідок діаметральної протилежності підходів і методів".

"Складові ко-продукції з відходом режисера-постановника не змінилися, а оцінку творчої складової ми вже зробимо після того, як фільм вийде на екрани. І зробимо це разом з глядачами", - переконана Катерина Копилова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram