ГоловнаКультура

Помер Едуард Хіль

Співак помер після тяжкої хвороби.

Помер Едуард Хіль
Фото: irsolo.ru

Народний артист РРФСР Едуард Хіль помер у Петербурзі на 78 році життя.

Про це повідомив співробітник Російського нейрохірургічного інституту імені Полєнова, де співак лежав у відділенні реанімації.

"Хіль помер о 1:35 проти понеділка", - розповів медик.

Едуард Хіль на початку квітня переніс інсульт, його госпіталізували в Маріїнську лікарню з порушенням мозкового кровообігу. 28 травня перевели у відділення анестезіології-реанімації Інституту імені Полєнова. Увесь цей час стан пацієнта залишався вкрай тяжким.

Усі основні зусилля медиків були скеровані на відновлення функцій мозку артиста. Від самого початку захворювання були порушені життєво важливі центри головного мозку, що зумовило порушення функціонування всього організму.

Хіль народився 4 вересня 1934 року в Смоленську. Він перший виконавець пісень

"Лесорубы" і "Лунный камень" Аркадія Островського, "Песня о друге", "Голубые города", "А люди уходят в море" Андрія Петрова. Співак також виконував популярні "С чего начинается Родина", "Как провожают пароходы", "Как хорошо быть генералом", "У леса на опушке...", "Березовый сок", "Солнечная баллада", "Как, скажи, тебя зовут?", "На безымянной высоте", "Сережка ольховая".

Останніми роками Хіль став відомим усьому світові завдяки пісні, яку він уперше виконав 50 років тому - "Я очень рад, ведь я наконец возвращаюсь домой", у якій немає жодного слова. Уся вона складається з вигуків. Але англомовна публіка виокремила із цього вокалізу звук "тро-ло-ло", і на заході Хіля навіть почали називати "містер Трололо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram