ГоловнаКультура

Від Музею історії Києва кияни чекають динамічної експозиції

Будівництво приміщення офіційно завершено.

Від Музею історії Києва кияни чекають динамічної експозиції
Фото: sambookia.com

Музей історії Києва, який отримав у подарунок від міста нову будівлю в самому центрі столиці, має всі шанси стати справжньою перлиною міста. Працівники музею, які буквально вчора отримали з рук голови КМДА Олександра Попова ключі від нового будинку, ще тільки роздумують над оформленням майбутньої експозиції, а громадськість вже вносить пропозиції, як зробити Музей історії Києва Меккою для киян і гостей столиці.

"Музей історії Києва отримав навіть не нову будівлю - він отримав унікальний шанс стати музеєм, який відповідає найсучаснішим європейським вимогам. Але для цього потрібно попрацювати і музейним працівникам, і представникам громадських організацій, і владі, і киянам. Важливо, щоб Музей історії Києва перейняв європейську практику, відійшов від старих уявлень функціонування музеїв. Потрібна динамічна експозиція, яка постійно змінюється, доповнюється - фондів у музею для цього достатньо. Потрібні виставки, на які могли б виставляти роботи молоді кияни тощо", - зазначає, зокрема, голова Комісії з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва Громадської ради при КМДА Сергій Левада.

На його думку, було б великим плюсом для міста, якби філії Музею історії Києва існували в кожному районі. "Кожен київський район пов'язаний з тією чи іншою історичною особистістю, з людиною, яка багато зробила для Києва, для України. Було б непогано, якби філії Музею історії Києва, де достатньо уваги приділялося б цим людям, були в кожному районі", - зазначає Сергій Левада.

Нагадаємо, що Музей історії Києва, який вісім років не мав власного приміщення, отримав нову будівлю. У День Києва голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов передав адміністрації музею ключі від збудованого будинку на вул. Богдана Хмельницького, 7.

Олександр Попов привітав із завершенням робіт і будівельників, і музейників. Він також подякував меценатам Вагіфу Алієву і Вадиму Столару, які безкоштовно передали будівлю у власність міста, і зазначив, що вони подали гарний приклад тим, хто має можливість внести свій вклад у розвиток міста.

"Сьогодні офіційно завершено будівництво приміщення для Музею історії Києва. Ця подія, на яку ми дуже довго чекали. Символічно, що приміщення музей отримав саме до Дня Києва. Тут, в самому центрі столиці, на площі більше 3 тисяч квадратних метрів, будуть розміщуватися експозиції, пов'язані з історією Києва. Звичайно, необхідно ще добре попрацювати, щоб музей можна було відкрити для киян. Необхідно сформувати експозицію, оформити залу. Я сподіваюся, що вся ця робота буде виконана до Дня Незалежності та музей запрацює на повну потужність", - зазначив Олександр Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram