ГоловнаКультура
Спецтема
Каннский кинофестиваль

У Каннах представили фільм про покоління бітників

Екранізацію роману "На дорозі" готували 30 років

У Каннах представили фільм про покоління бітників
Кадр из фильма "На дороге"

Сьогодні вранці на Каннському кінофестивалі відбувся прес-показ фільму бразильського режисера Волтера Саллеса - екранізації однойменного роману Джека Керуака "На дорозі". Про це повідомляє власний кореспондент LB.ua в Каннах. Режисер, а також актори, які виконали ключові ролі у фільмі, приїхали в Канни, щоб представити картину.

Актор Вігго Мортенсен вважає, що навіть сьогодні ця книга доволі актуальна, причому не тільки для американської молоді. "Варто було чекати 30 років, щоб зняти цей фільм", - сказав актор на прес-конференції. Мортенсен виконав у "На дорозі" роль Старого Бика Лі, прототипом якого був письменник Вільям Берроуз.

За словами творців фільму, перші переговори про ролі почалися ще кілька років тому з Крістен Стюарт. Поступово зібрали весь акторський склад: Сем Райлі ("Контроль") зіграв головного героя, прототипом якого був сам Керуак, Гаретт Хедлунд

("Трон: Спадок") - Дін Моріаті, Кірстен Данст і Крістен Стюарт - дружин Діна Моріарті.

Режисер Волтер Саллес заявив, що намагався передати у фільмі не тільки атмосферу самої книжки, а й атмосферу всієї епохи бітників, включно з іншими літературними творами того покоління.

Судячи з реакції журналістів після прес-показу, вони сприйняли фільм не дуже добре - хоч обійшлося без "буканння", яким каннська преса іноді обдаровує картини.

Сьогодні ввечері відбудеться прем'єра фільму у великому залі Люм'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram