ГоловнаКультура

В Україні завершилися зйомки нового фільму Олексія Германа-молодшого

Стрічка "Під електричними хмарами" була знята в україно-російської ко-продукції

В Україні завершилися зйомки нового фільму Олексія Германа-молодшого
Фото: Украинская Киноассоциация

Новий фільм російського режисера Олексія Германа-молодшого, складається з шести новел, які розповідають історії про великих і маленьких містах, багатстві і бідності, різних поколень, вихованих на Федорі Достоєвському та продукції Apple.

"Зйомки були непростими. На початку процесу ми всі довго налаштовувалися. Але в результаті ми залишилися задоволені результатом спільної роботи. Це відмінний приклад взаємодії кінематографій Україні і Росії", - про це заявив режисер і сценарист фільму "Під електричними хмарами", Олексій Герман-молодший після завершення українського блоку проекту.

Протягом місяця зйомки проходили в Одесі, Днепропетровську та Харкові.

З українського боку над проектом працювало близько 80 чоловік. Серед них - молоді українські актори: Віра Клімовецкая, Ігор Мірошниченко, Вікторія Варлей та інші, а також оператор Сергій Михальчук.

На думку продюсерів картини, для України дуже важливий досвід ко-продукції, адже в таких умовах українські кінематографісти отримують можливість працювати в різних проектах і набувати досвід.

"Українська сторона виконала велику роботу, щоб сформувати знімальну групу для своєї частини проекту. Процес підготовки та зйомок йшов у тісному контакті з усіма співпродюсерами фільму. Кожен з них доклав максимум зусиль, щоб творчий процес завершився успішно", - поділився Артем Васильєв, російський продюсер.

Очікується, що фільм "Під електричними хмарами" вийде в прокат вже цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram