ГоловнаКультура
Спецтема
Ничейный малыш

Ольга Богомолець відкриває виставку "Державні діти" або "100 000 нічиїх"

Відомий лікар представить київській публіці свої знімки дітей-сиріт

Ольга Богомолець відкриває виставку "Державні діти" або "100 000 нічиїх"
Фото: Предоставлено пресс-службой Ольги Богомолец

Виставку фотографій Ольги Богомолець про дітей-сиріт відкриють 25 квітня в арт-холі "Кайрос". Партнер виставки - LB.ua.

"У Севастополі, під час огляду дітей в рамках Усеукраїнського марафону здоров'я, до мене підійшла дівчинка років 13-14. Побачивши в мене на столі декілька фотоапаратів, вона смикнула мене за рукав халата і сказала: "Тітонько, сфотографуйте мене, будь ласка! Може, мене інша тітонька побачить і забере". Саме з цього моменту в кожному місті, де проходив Марафон здоров'я (акція по боротьбі з раком шкіри і меланомою, яка охопила всі обласні центри), я фотографувала дітей-сиріт", - пояснила Ольга Богомолець LB.ua.

Перший знімок зроблено 2009 року, зараз їх зібралося 160 - усі вони будуть представлені на виставці. Фотографії розділені на умовні блоки: «Усмішки», «Очі», «Улюблені іграшки», «Діти збору врожаю».

Мета фотовиставки, за словами О. Богомолець, не просто привернути увагу до проблеми дітей-сиріт, а зрозуміти саме явище сирітства, знайти його витоки. Також метою є привернути увагу жінок, які перебувають за ґратами, і жінок, які позбавлені батьківських прав, адже при живих матерях діти стають соціальними сиротами.

«В Україні втрачена культура великої родини. Сьогодні, коли говоримо про сім'ю, то кажемо про тата, маму і дитину. Велика родина - це рідні, двоюрідні, троюрідні брати і сестри, це культура сімейного спілкування, яка дуже розвинена на Сході, коли одна сім'я може налічувати до п'ятисот членів. Власне в таких країнах сім'я не може собі уявити, що дитина, яка з різних причин втратила батьків, може залишитися на самоті без підтримки власної родини", - розповіла Ольга Богомолець.

Виставка працюватиме з 25 квітня до 1 травня в арт-холі "Кайрос" (Київ, вул. Інститутська, 22/27).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram