ГоловнаБлогиБлог Юлії Орлової

Україну вперше запрошено до бізнес-клубу наймасштабнішої книжкової виставки світу — Франкфуртського книжкового ярмарку

Міжнародний книжковий ярмарок у Франкфурті — найвизначніша подія книжкового світу, куди щорічно з’їжджаються представники книжкового бізнесу з десятків країн світу. Вже понад півтисячоліття німецьке містечко Франкфурт-на-Майні на декілька днів у жовтні перетворюється на осередок культурного світу, де представники книжкового бізнесу — видавці, книготорговці, літературні агенти, продюсери та автори збираються на п’ять днів разом, щоб створити дещо нове.

Фото: www.facebook.com/oksana.schur

В рамках міжнародного книжного ярмарку проходять і заходи бізнес-клубу, де керівники провідних видавництв світу, визнані професіонали книжкового бізнесу та суміжних галузей — відомі продюсери, маркетологи у продуктивній робочій атмосфері обмінюються досвідом, обмірковують умови співпраці тощо.

Нещодавно на адресу видавництва, яке я очолюю, прийшло запрошення від організаторів Франкфуртського ярмарку на одну з зустрічей бізнес-клубу. Я вважаю, що це гідна оцінка моєї роботи та видавництва загалом. Адже саме досягнення видавництва «Vivat» привернули увагу міжнародної спільноти поміж інших видавництв України.

Бізнес-зустріч, на якій я виступлю одним зі спікерів, пройде під гаслом: «Новини Сходу! Літературні тенденції в Україні, Словенії, Грузії та Росії». Я доповідатиму про зміни у книговидавничому бізнесі України, що відбулися за останні декілька років. Моя задача об’єктивно та ґрунтовно розкрити зміни, що відбулися в Україні у книжково-видавничій сфері за декілька останніх років. Я усвідомлюю всю відповідальність, ретельно готуюся до поставленого переді мною завдання.

Я вважаю, що основний меседж спічу, який мені важливо донести міжнародній спільноті: Україна – перспективний партнер книговидавничого бізнесу. Адже ми пропонуємо іноземним партнерам не лише розширення читацької аудиторії за рахунок населення України, але й високохудожні твори вітчизняних авторів, ілюстрації талановитих українських художників.

На сьогодні видавництво «Vivat» активно співпрацює з видавництвами, літературними агентами з двадцяти однієї країни. Та я сподіваюся, що після Франкфуртського книжкового ярмарку кількість бізнес-партнерів видавництва збільшиться, а за Україною закріпиться імідж європейської держави, що стоїть на шляху інтенсивного розвитку.

Юлія Орлова Юлія Орлова , Генеральний директор видавництва «Віват» (ГК «Фактор»)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram