На Луганщині Опоблок інсценує побиття своїх людей, аби приховати махінації на виборах

5 липня медіапростір встрясла несподівана новина: жорстоко побитий голова ОВК по 114 округу на Луганщині Євген Байрамов. Народні депутати від Опозиційного блоку Іоффе і Дунаєв дають терміновий брифінг у стінах ВР, де розповідають про побиття, стверджуючи, що всі замовники «на поверхні», очевидно маючи на увазі конкурентів свого ставленика Лебедєва. Однак, факти в реальності складаються так, що нікому крім Лебедєва це побиття не допомогло б, та й взагалі, а чи було воно? Розберемо цю ситуацію по частинах.

1. Глава 114 ОВК Євген Байрамов за кілька днів до цього провів аферу, де-факто будучи ставлеником екс-регіонала Лебедєва, скориставшись службовим становищем взяв особисті дані членів дільничних виборчих комісій від конкуруючих партій на окрузі і подав від їх імен фальшиві документи про прийом їх же в якості спостерігачів на окрузі, що одночасно не допускається і веде до їх виключення з комісій і неможливості прозорого виборчого процесу - адже спостерігачі і члени ДВК залишилися тільки від Опоблока, лояльного до Лебедєва.

2. Кандидати різко запротестували проти махінацій. Також про потенційні масштабні фальсифікації з боку Лебедєва заявила незалежна громадянська мережа «ОПОРА», яка веде спостереження за виборами. Одним з фаворитів виборчих перегонів Сергієм Шаховим були подані заяви в СБУ і МВС за фактом махінацій з боку Опоблоку і керівництва ОВК. Ось-ось мало розпочатися слідство і потроху наростав резонанс навколо Байрамова, що скомпрометував себе. Так чи інакше, починався скандал навколо дій Опоблоку і його людей на окрузі.

3. Раптово Байрамова б'ють в Сєвєродонецьку. При цьому, немає ні відео, де він з травмами після побиття, ні нормальної фотографії (по мережі іноді літає один поганої якості знімок, де чоловік віддалено схожий на Байрамова з синцями і пов'язкою на одному оці), хоча в разі реального побиття, і як стверджують оппоблоковці вибивання йому одного ока, фотознімки та відео з побитим Байрамовим повинні були б значно зміцнити його статус жертви і навіть в деякому роді допомогти Опоблоку (про це звичайно ж знають політтехнологи і консультанти партії). Але тим не менше замість побитого Байрамова прес-конференції дають депутати від Опозиційного блоку Дунаєв і Іоффе, причому стверджують, що глава ОВК постраждав через свою принципову позицію у відстоюванні законності на окрузі (!) - Як то кажуть в народі, «хто перший кричить« тримай злодія! »- сам нечистий на руку» ... фейкове побиття Байрамова було ходом ва-банк команди Лебедєва і спробою змінити основну тенденцію в інформаційному полі: замість кричущих махінацій Байрамова всі повинні були тепер обговорювати його побиття, в деяких випадках навіть те, як він «постраждав через принципову позицію у відстоюванні законності». При цьому, особливого резонансу ситуації повинно було надати саме звіряче побиття, зокрема його результат - вибите око.

4. На наступний день після появи інформації про подію з Байрамовим члени ОВК вирішили відкрити сейф в будівлі окружкому, де мало лежати найнеобхідніше для проведення виборів. В результаті виявили: в сейфі відсутня печатка окружкому, без якої проведення виборів ставиться під сумнів. За цим фактом було викликано поліцію, дані свідчення. Куди втекла печатка - невідомо, однак логічно що вона в руках команди Лебедєва, до якої фактично і належав глава ОВК Байрамов.

5. Тим часом з'являється інформація, що Байрамов вже знаходиться в Харкові - далеко від виборів, печаток і свого шефа Лебедєва, який зміг завдяки йому частково збити хвилю незадоволення навколо скандалу зі спостерігачами та членами ДВК, виключеними завдяки махінаціям Опоблоку.

Скринька дуже просто відкривається і закривається - всі необхідні махінації провели, коли побачили резонанс то усвідомили, що потрібно збивати хвилю шуму навколо ситуації. В результаті влаштували ще більш резонансну провокацію, проте немає чітких і явних доказів. А факт і результат один - спостерігачів немає, печатки немає, глави ОВК на окрузі тепер теж немає. Про розслідування махінацій Лебедєва і його людини в ОВК здається забули? А махінації не припиняються, тільки скомпрометованих махінаторів на кшталт Євгена Байрамова його начальники встигають вчасно прибрати з гри і заховати в Харкові, адже це того варте, чи не так?

Всеволод Шаманич Всеволод Шаманич , Журналіст, співзасновник проекту "Українська мрія"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram