Перші гроші. Міжнародна компанія запроваджує стипендії для ірпінських школярів

Міжнародна аудиторська компанія «ControlPay» запровадила благодійний проект для підтримки обдарованих дітей. Приємно, що серед десятків українських міст, які розглядалися як майданчик для реалізації задуму, обрали саме Ірпінь. Лише минулого тижня ми зустрічали представників посольств, міжнародних організацій та інвесторів і говорили про можливості співпраці. А вже сьогодні маємо реальні результати перемовин. Європейська компанія «ControlPay» реалізує свій мотиваційний соціальний проект саме в Ірпені.

Уже з наступного місяця майже дві сотні ірпінських школярів 7-11 класів отримають грошові стипендії. Відповідно до вимог компанії-спонсора це будуть відмінники навчання, діти, які досягли успіхів у спорті, а також школярі з активною громадською позицією. Сума виплат становитиме 300 грн. щомісячно.

Задумка цього проекту мені дуже імпонує. Адже мета не в тому, щоб просто винагородити окремого учня за відмінне навчання чи перемогу на спортивному чемпіонаті. Головна ціль – мотивувати усіх дітей до постійних особистих звершень та вдосконалення. На сьогодні ми уже склали список учнів, котрих рекомендуємо до стипендіювання. Однак він не буде сталим. За підсумками кожної чверті навчального року перелік стипендіатів буде змінюватися. Кожна дитина матиме шанс отримати грошову винагороду лише завдяки своїй наполегливій праці. Разом з тим той, хто дав слабинку – стипендію втрачає.

Представники «ControlPay» зацікавлені лише у позитивній динаміці кількості виплат. Зараз мова іде тільки про Ірпінь. Але з наступного року проект має вийти на обласний рівень. Тоді учні й наших селищних шкіл зможуть відчути себе студентами.

Хочу запевнити батьків, що весь процес стипендіювання буде проходити під пильним контролем компанії-спонсора. Списки рекомендованих учнів та їх досягнення, складені управлінням освіти Ірпеня, будуть додатково перевірятися. Ми зведемо до мінімум контакти з готівкою. Для нарахування стипендій будуть відкриті банківські картки. Таким чином усе буде прозоро і відкрито. Кожен зможе відслідкувати рух коштів.

Правильна мотивація дитини – це виховання успішної дорослої людини. Я не вірю у метод нагайки. Саме тому ще наприкінці минулого навчального року ми запровадили іменну стипендію міського голови для талановитої молоді Приірпіння. Першою власницею сертифікату на 10 тис. грн. стала юна ірпінська піаністка Христина Михайличенко. Свою головну винагороду за перемогу у футбольному чемпіонаті на Кубок мера-2016 обов’язково отримає команда школи №12. Як і обіцяли, наступного року ми збудуємо для школи сучасний спортивний майданчик. Це стане хорошим заохоченням для учасників наступних змагань.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram