Ірпінські травматологи отримають нове приміщення, а пацієнти – нову якість обслуговування

За декілька тижнів ми відкриємо новий хірургічний блок в Ірпінській центральній міській лікарні. Це дозволить зменшити черги на операції і покращить якість послуг.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Продовжуємо реформувати медичну галузь в Ірпені. Крім будівництва нових об’єктів, проводимо реконструкцію існуючих приміщень. На початок червня плануємо запустити новий операційний блок в Ірпінській центральній міській лікарні. Зараз тут працює один операційний блок, відкритий шість років тому. Тут виконують екстренні та планові операції загального хірургічного, травматологічного та гінекологічного профілів. За минулий рік лікарі прооперували майже три тисячі пацієнтів.

Ірпінські травматологи роблять операції на усіх сегментах кінцівок. Операція триває від 30 хвилин до 6 годин в залежності від ступеня складності перелому. Цього тижня у відділенні травматології заплановано 14 операцій.

У відділенні працює багато досвідчених лікарів. Очолює колектив лікар вищої категорії з 30-річним стажем Ксенік Петро Тарасович. Разом з ним успішно працюють ветерани травматології Іван Петрович Олійнич та Олег Володимирович Винокуров. Їх наслідують молоді колеги: Олександр Юрчишин, Євгеній Репйов, Петро Ковальський.

Через те, що в одному блоці працюють і хірурги, і травматологи, приміщення дуже перевантажене. Часто трапляються черги – людям доводиться чекати необхідної операції.

Нещодавно ми придбали нове обладнання, яке дозволяє проводити різні складні операції. Лікарі беруться за них, але працювати травматологам у застарілих умовах складно. Крім того, за словами фахівців, мікрофлора хірургії і травматології різна, тому ці два напрямки медицини треба обов’язково розводити різними приміщеннями.

З відкриттям нового операційного блоку ця проблема буде вирішена. Крім того, ми зможемо збільшити кількість операцій ендопротизування суглобів.

Всі уже знають, що ми розробили у місті програму «Ірпінь – місто здоров’я» і активно її виконуємо. Цього року стартує будівництво нового медичного центру. Наголошую, що створюємо не просто стіни, а ефективну медичну систему, тому отримуємо консультації і підтримку німецьких спеціалістів. Своєю щоденною роботою ми хочемо довести собі і всім українцям, що наші міста і села можуть швидко розвиватися, досягати європейського рівня. Ірпінь – це місто, де починається Європа.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram