Українська збірна з регбі перемогла в Ірпені

В Ірпені відбувся поєдинок Кубку європейських націй між збірними України та Швеції. Наша збірна впевнено переграла гостей з рахунком 23:10.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

У суботу, 30 квітня, в Ірпені зустрілися дві збірних з регбі: Україна та Швеція. Наша команда виграла з переконливим рахунком. Наступна гра українців – 7 травня, гратимуть з командую Нідерландів.

Регбі для Ірпеня – це частина місцевих спортивних традицій. Наше місто є одним із центрів дитячо-юнацького регбі в Україні. В Ірпінській ДЮСШ багато років тренують регбістів, саме тут закладаються основи кадрового резерву Національної збірної. Наші юнацькі команди не раз ставали чемпіонами України. Сьогодні Ірпінь має команду майстрів другої ліги чемпіонатів України.

Крім того, випускник ірпінської ДЮСШ Віталій Краснодемський вже грає у національній збірній України. Він – фулбек (гравець захисної лінії) збірної і капітан одеського клубу «КРЕДО-1963». Щоправда, участі у суботньому матчі Віталій не брав, бо був на змаганнях у Нідерландах. Ще кілька ірпінських регбістів нещодавно були на перегляді у Національній збірній. Так що зовсім скоро ми можемо побачити на полі ще декількох ірпінських регбістів.

Гра збірних України та Швеції минулої суботи відбулася на стадіоні Національного університету Державної фіскальної служби. Змагання такого рівня тут відбуваються не вперше, бо умови на стадіоні гарні і розташований він поруч зі столицею. У самому ж Києві використання стадіонів для гри у регбі обмежене: або через високу ціну, або технічну неготовність полів.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Приємно, що тренери, гравці та експерти високо оцінюють якість нашої спортивної бази. Але ми не хочемо обмежуватися тим, що є. Ірпінь активно розвиває спортивну інфраструктуру. Зараз ми завершуємо будівництво нового стадіону. Там теж будуть встановлені ворота для регбі. Для топ-матчів нове поле дещо вузьке, але там будуть проходити тренування наших спортсменів і змагання юнацьких команд. Незабаром ірпінська юнацька команда з регбі поїде на турнір до Львова. Бажаємо їм перемоги.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram