Талановита молодь Ірпеня отримає іменні стипендії від міського голови

З цього року обдарована молодь Приірпіння (віком від 14 до 35 років) почне отримувати іменні стипендії від Ірпінського міського голови. Стипендіальний фонд на рік складатиме 30 тис гривень. Переможців визначатиме спеціальна конкурсна комісія.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Щороку мешканці Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля, Коцюбинського гучно заявляють про себе на престижних спортивних аренах, концертних майданчиках і в наукових лабораторіях. Чимало імен – добре відомі не лише в Україні, а й за кордоном. Серед них борець вільного стилю, призер Олімпійських ігор і чемпіонатів світу Валерій Андрійцев, багаторазовий чемпіон світу з бойового самбо Ярослав Амосов, переможці національних і міжнародних літературних конкурсів Юлія Бережко-Камінська та Василь Чернявський, переможець міжнародних пісенних конкурсів Єлизавета Дорошенко та багато інших. Щоб підтримати наші таланти і розвивати творчий потенціал Приірпіння, ми започаткували стипендії міського голови для обдарованої молоді. Стипендії призначаються за рахунок цільових коштів міського бюджету і будуть перераховуватися службою у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради на картковий рахунок стипендіата.

Кількість стипендіатів визначатиме конкурсна комісія. До її складу входять депутати міської ради, заступники міського голови, начальники відділів міськвиконкому, наукові, педагогічні та громадські діячі. Кандидатів на отримання стипендій подають керівники колективів, де навчаються талановиті учні та студенти або працюють молоді спеціалісти. Заявки подаються за чотирма номінаціями: громадський діяч, молодий вчений, культурно-мистецький діяч, спортсмен року.

На конкурс вже надійшло 10 заяв від Університету Державної фіскальної служби України та Ірпінського економічного коледжу. Імена найталановитіших школярів почуємо наприкінці травня – на святі «Освіта Ірпеня – 2016», де будуть підсумовуватися результати навчального року.

Ну а з першими стипендіатами познайомимося у червні, під час проведення міських урочистостей до Дня молоді.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram