Волонтери Ірпеня запровадили дисконтну картку для учасників АТО

Ірпінські волонтери розробили спеціальну дисконтну картку для учасників АТО та їхніх родин. Вона дозволяє отримувати знижки на послуги місцевих підприємців. Новий соціальний проект назвали «Картка патріотів».

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Ініціатором і організатором проекту виступила громадська організація «Волонтерська рада». Об’єднання існує третій рік. З перших днів війни активно допомагає ірпінським хлопцям на фронті: відправляють в зону АТО амуніцію, продукти, одяг, ліки. Не залишають бійців і після їхнього повернення додому. Комусь допомагають лікуватися після травм, комусь – працевлаштуватися, комусь надають моральну підтримку. Іншими словами – підставляють плече у скрутну годину.

Для підтримки учасників бойових дій і сімей загиблих волонтери започаткували масштабний проект «Картка патріота». Мова йде про дисконтну картку на товари і послуги, що реалізуються місцевими підприємцями. До проекту вже долучилися понад півсотні бізнесменів. Це переважно представники торгівлі, автосервісу, приватних освітніх закладів, побутового та Інтернет обслуговування. Всі підприємства, задіяні у соціальному проекті, інформують клієнтів про те, що у них діє «картка патріота».

На сьогодні видано близько ста таких дисконтних карток. Залежно від специфіки бізнесу передбачаються знижки від п’яти до п’ятдесяти відсотків. Але часто трапляються ситуації, коли, побачивши картку, власники бізнесу взагалі відмовляються брати гроші з учасників АТО.

Ідею ірпінських волонтерів оцінили колеги з Київської області. Зараз досвід Ірпеня поширюється на інші регіони. А тим часом «Волонтерська рада» продовжує видавати «Картки патріотів» учасникам бойових дій. Отримати її можна за адресою: м. Ірпінь, вул. Паризької Комуни, 10, тел. (068) 364-59-13.

Самоорганізуватися та допомогти – це і є ознаки високоморального, свідомого суспільства. І я радий, що громада Ірпеня робить цей світ трохи кращим.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram