>
Favbet
Favbet

Ірпінчани отримали чотири «золота» на престижних змаганнях із бойових мистецтв

На минулих вихідних ірпінські спортсмени вибороли чотири перемоги! Наші хлопці завоювали перші місця на чемпіонаті України з тхеквондо у Харкові та міжнародних змаганнях з дзюдо у Києві.

Чемпіонат України з тхеквондо серед молоді 2000-1996 років народження зібрав півтори сотні учасників у Харкові. Київську область представляли семеро спортсменів. Троє з них – ірпінчани. Це вихованці тренера Романа Страховського: кандидат у майстри спорту Володимир Шваб, майстер спорту Олексій Мостовий і єдиний в області майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий переможець національних і міжнародних турнірів Ігор Поєдинок.

Володимир та Олексій посіли п’яті місця. А Ігор Поєдинок, як ми і сподівалися, завоював «золото». Це вже одинадцята перемога Ігоря на чемпіонатах України, друга – у молодіжній категорії.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Ігор Поєдинок увійшов до складу збірної України і тепер отримав шанс у липні поборотися за титул чемпіона Європи. У 2014 році в Туреччині він став срібним призером чемпіонату Європи. Сподіваємося, що цього року Ігор привезе до Ірпеня європейське «золото».

А 16 квітня у Києві пройшов дев’ятий міжнародний турнір з дзюдо на призи заслуженого тренера України, багаторазового чемпіона України, володаря Кубку України, чемпіона Європи, триразового чемпіона світу Нугзара Месаблішвілі. Йдеться про престижний рейтинговий турнір, що входить до всеукраїнського календаря дзюдо. У ньому брали участь спортсмени з двадцяти областей України, а також із Казахстану та Білорусі. Це був останній етап підготовки до Чемпіонату України, який відбудеться через три тижні в Одесі.

За перемогу змагалися майже вісімсот спортсменів. Серед них – вихованці Коцюбинського відділення дзюдо Ірпінської ДЮСШ. Наш регіон представляли шість дзюдоїстів. Троє з них посіли перші місця, отримавши кубки, медалі та призи переможців. Це Артем Дубець (категорія 32 кг), Іван Ющенко (категорія 35 кг) та Владислав Казіміров (категорія 42 кг). Тренує хлопців Павло Шевченко.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Усі переможці – з багатодітних родин. І таких спортсменів у Коцюбинському багато. Наприклад, срібний призер чемпіонату області Ростислав Майборода виховується в сім’ї, де п’ятеро дітей. Крім Ростислава, дзюдо займаються ще два його брати: Іван і Мар’ян. Іван Майборода – бронзовий призер п’ятого дитячого фестивалю дзюдо. Мар’ян лише розпочинає свій шлях у спорті і теж мріє перемагати. Ми пишаємося нашими спортсменами, віримо в них, і бажаємо вдалих виступів на майбутніх змаганнях. Дякую усім родинам, які виховали достойних синів.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram