«Ірпіньжитлоінвест»: від збиткового до прибуткового за один місяць

Ще минулого року комунальне підприємство «Ірпіньжитлоінвест» потопало в боргах і скандалах. Ми змінили керівника і тепер маємо успішне, перспективне підприємство, дохід якого зріс майже у три рази.

У конкурсі на посаду керівника КП «Ірпіньжитлоінвест» переміг Ігор Дворніков – молода енергійна людина з багатим досвідом і здоровими амбіціями. Ми одразу зійшлися на тому, що комунальне підприємство не може бути збитковим. Якщо воно не прибуткове, – то й не потрібне. Дворніков ризикнув, і ми взялися за реформи.

Новий директор приступив до роботи у грудні 2015 року. На той час на рахунку підприємства було мінус 24 тис. грн. Заборгованість складала близько 176 тис. А вже у січні на рахунок підприємства поступило 250 тис. грн., з яких були покриті всі борги і розпочався етап фінансово-економічного зростання КП «Ірпіньжитлоінвест». Сукупний дохід підприємства зріс майже у 3 рази. З грудня по лютий він становить понад один мільйон гривень – лише на 200 тис. менше, ніж за 9 місяців попередньої роботи.

За цей час колектив підприємства виріс з 14-ти осіб до 23-ох. Збільшено штат працівників технічного нагляду та проектно-кошторисного відділів. Як результат – зросли обсяги і покращилася якість послуг з технічного нагляду у будівництві. Підприємство уклало 24 договори про надання таких послуг.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Багато проблем у минулому було пов’язано з тим, що частина робіт замовлялася у сторонніх організацій. Це і розробка проектної документації, і бухгалтерські послуги. Тепер все робимо самі. Ввели посаду головного бухгалтера. Придбали та впровадили систему автоматизації ведення бухгалтерського обліку (програмний пакет 1С). Запровадили нову систему документообігу та звітності, розширили перелік послуг. Розробили та впровадили єдиний реєстр виконавців робіт, який дозволяє контролювати виробничий процес на будь-якій стадії. Налагодили співпрацю з підрядними організаціями, розробили алгоритм документообігу між КП «Ірпіньжитлоінвест» і його контрагентами.

Все, чого ми вже досягли, – результат професійного менеджменту та ефективних кадрових і виробничих реформ. Сьогодні «Ірпіньжитлоінвест» веде понад 100 інфраструктурних об’єктів. Серед них понад 20 доріг, 3 парки і найбільший проект цього року в усьому Приірпінні – новий медичний центр. Роботи дуже багато. Підприємство успішно справляється з нею, але залишається кадрова проблема: потрібні високопрофесійні інженери технагляду та інженери-проектанти.

У подальшому плануємо створити власний будівельно-виробничий відділ. Це дозволить заощаджувати кошти та виступати не лише як замовник, а й як виконавець будівельних робіт. І якщо збережемо такі темпи, зможемо надавати послуги не лише в Приірпінні, а й у Києві.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram