Громадська рада учасників АТО – реальний інструмент вирішення проблем АТОшників

Сьогодні в Ірпені відбулися установчі збори Громадської ради учасників антитерористичної операції при Ірпінському міському голові. Головою Громадської ради обрано Олександра Тарасюка. Він – надзвичайно цікава і, я б сказав, героїчна людина: вимушений переселенець з Луганської області, учасник антитерористичної операції, був розвідником, втратив на фронті ногу, сепаратисти за нього оголосили винагороду у 10 000 доларів.

Фото: Надано автором

Секретарем обрали Олену Ніколенко. Її чоловік Олександр нині служить на сході України в районі Широкіно. Вже два дні жінка не чула від нього жодного повідомлення, але це не зупинило її в прагненні допомагати іншим. За цих людей проголосували усі 13 учасників АТО, які стали членами Громадської ради.

Ініціативу створення громадської ради я озвучив понад місяць тому на урочистій зустрічі демобілізованих учасників АТО. Процес спочатку рухався повільно, а потім хлопці почали проявляти активність. На жаль, є чимало проблем, з якими стикаються учасники АТО, повертаючись додому. Це і соціально-побутові питання, особливо - проблема житла, і питання реабілітації. Самотужки їх важко вирішити. Громадська рада – це серйозний інструмент, який може допомогти у вирішенні локальних проблем. Я запропонував ввести голову Громадської ради учасників АТО до складу виконавчого комітету Ірпінської міської ради і надати йому статус радника міського голови. Переконаний, що разом нам вдасться ефективніше вирішувати питання учасників АТО їх сімей.

Фото: Надано автором

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram