Ірпінь не зупиниться на досягнутому: відкрили Будинок культури і заклали капсулу під будівництво дитсадка

25 квітня у селищі Гостомель (м. Ірпінь Київської області) ми відкрили реконструйований будинок культури, а поруч з ним заклали капсулу під будівництво дитячого садка. Останній раз об’єкти соціальної сфери відкривалися у селищі понад десять років тому. Нинішня подія стала частиною масштабної програми оновлення Ірпеня, започаткованої командою ірпінської влади. За останні півроку в Ірпені відкрито 2 парки, 3 сквери, дитячу поліклініку.

Фото: Надано автором

Історія Будинку культури в Гостомелі сягає 60-х років минулого століття. Будівля мала два зали: перший – для проведення танцювальних вечорів для молоді, а другий – кінозал. До 1991р. в БК працювали творчі колективи, проводилися концерти. Останній десяток років приміщення переважно пустувало. Час від часу тут працювали територіальні виборчі дільниці.Цього року БК передано на баланс відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради. За два місяці повністю оновлено кіно-концертний та танцювальний зали; добудовано центральний вхід та тренажерний зал, котельню, санвузли, зроблено водопостачання, реконструйовано парк, який знаходиться поруч.

Будинок культури реконструйовано в рамках соціального партнерства Ірпінської міськради і місцевого бізнесу. Значну допомогу в реконструкції Будинку культури надав депутат міськради Юрій Прилипко.

Сьогодні Ірпінь доводить, що навіть в складних умовах можна будувати, розвивати інфраструктуру. За півроку наше місто помітно оновилося, в ньому зроблено стільки, чого інші не можуть зробити роками. Але іноді можна почути, що гроші використовуються не за призначенням. Мовляв, у країні – війна. Моя позиція щодо цього така: дуже важливо, щоб хлопці, повертаючись зі Сходу додому, бачили нові клуби, дитячі садки, парки, дороги. Адже їм потрібно жити далі, потрібно ростити дітей, виховувати майбутнє покоління.

Фото: Надано автором

Фото: Надано автором

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram