ГоловнаБлогиБлог Віктор Пинзеник

Крок до грошей без руху від проблем

Змінами до бюджету та пов’язаними з ним законами Уряд зробив важливий крок до отримання кредиту МВФ, однак для вирішення нагальних проблем в Україні не наважився ступити й кроку.

На заседании 2 марта
Фото: rada.gov.ua
На заседании 2 марта

Прийнявши зміни до бюджету та пов’язані з ним документи, Уряд зробив важливий крок до отримання коштів МВФ. На жаль цього не скажеш про українські проблеми. Їх з місця не зрушили. Величезний дефіцит бюджету, відсутність безпечних джерел його фінансування в наявних розмірах – з цих питань Уряд так і не наважився зробити рішучого кроку по їх вирішенню.

Справжня цифра бюджетного дефіциту – 200 млрд грн, що майже втричі більша за декларовану в законі - 76 млрд грн. Бо практикою української "бюджетотворчості" стало явище, коли частина видатків чомусь не вважається видатками. Достатньо зазначити лише 86 млрд. коштів на рекапіталізацію банків, для Фонду гарантування вкладів та "Нафтогазу України", які в сумі видатків не відображені.

Пакет підготовлених та прийнятих рішень є відверто слабким. На жаль, Уряд не наважився на чесну розмову не тільки зі співвітчизниками, але навіть із парламентом, обмежившись діями, що не віддаляють нас від проблем. А без такої розмови, чесних і зрозумілих дій навіть відносно простіші для нинішньої ситуації рішення парламент зустрів у штики.

Замість швидкого й рішучого виходу з кризи, подібні рішення прирікають нас на тривалий і болісний процес виходу з нинішньої ситуації та віддаляють відновлення економічного зростання.

Віктор Пинзеник Віктор Пинзеник , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram