ТОП-10 найочікуваніших новинок, які вийдуть до «Книжкового Арсеналу»

Весна у книжковій індустрії – це вже звична підготовка цікавих та непересічних літературних новинок до виставки «Книжковий арсенал». Видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» навесні представить читачам більше 100 нових книжок – це і переклади світових бестселерів, нові книги авторів сучасної української літератури та must-read бізнес літератури. Отже, десятка найочікуваніших та найрезонансіших новинок цієї весни.

Френк Герберт "Дюна"

Найпопулярніший науково-фантастичний роман «Дюна» зробив Френка Герберта відомим на весь світ і, обігнавши в рейтингах навіть «Володаря перснів», виборов престижні літературні нагороди: премію Г’юґо і премію Неб’юла в категорії «Найкращий роман», премію SFinks як «Книга року», неодноразове визнання від журналу «Локус» у категорії «Найкращий роман усіх часів». Ця культова сага — про вічну боротьбу і жагу до перемоги, про ціну справедливості і вибір шляху.

Меланж, або прянощі, — найцінніша і найрідкісніша речовина у всесвіті, яка може все: від подовження життя до сприяння міжзоряним подорожам. І знайти її можна лише на одній планеті — непривітному пустельному Арракісі. Той, хто володарює на Арракісі, контролює прянощі. А хто контролює прянощі — керує всесвітом. Внаслідок підступної зради найближчих людей гине новий правитель Дюни — Герцог Лето Артрід, і його спадкоємцеві доводиться тікати в пустелю. Щоб помститися за батька і відвоювати планету у ворогів, Пол Артрід має здобути довіру фримерів — корінних мешканців Дюни — і повести крихітну армію проти незліченних сил супротивника.

Ця книга представлена у збільшеному подарунковому форматі з неймовірними кольоровими ілюстраціями Сема Вебера.

Катерина Бабкіна "Заговорено на любов"

Катерина Бабкіна — одна з найпомітніших постатей у сучасній українській літературі, авторка збірок поезій, оповідань, повістей для дітей та роману «Соня»; три книжки авторки увійшли до довгих списків «Книги року BBC». За сценаріями авторки знято кілька успішних короткометражних стрічок, а написану нею п’єсу «Гамлет. Вавилон» ставили в Києві, Женеві та Відні.

Збірка поезій «Заговорено на любов» — це радше збірка емоцій, щасть, сокровенних таємниць та сердечних ран, аніж вірші. Навіть ті, хто не звик зачитуватися поезіями, знайдуть серед текстів Катерини Бабкіної слова, здатні описати саме їхні любов чи тугу, радість, гіркоту, біль, страхи або надії. Тут із граничною відвертістю постають перед читачем і найсильніші почуття, і сучасна буденність, і свято душі, і війна, котра непомітно, але невідступно пронизує мрії, переживання і вплітається у кожен наш день, у кожну думку, кожен порив серця.

Річард Докінз "Егоїстичний ген"

«Егоїстичний ген» — перша і водночас визначна книжка Річарда Докінза, що досі залишається найвідомішою його працею і навіть через 40 років інтригує та не втрачає своєї актуальності. «Ми є машинами для виживання — самохідними роботами, що сліпо запрограмовані на збереження егоїстичних молекул, відомих як гени», — саме так проголошує автор.

У чому ж полягає «егоїстичність» генів? Чому вчений так безжально висловлюється про людей? Які погляди відстоює? Річард Докінз наполягає на тому, що саме ген, а не особина є одиницею природного добору. Несподівано, чи не так? Але це ще не все. Альтруїзм автор пояснює не підсвідомим намагання зберегти вид, а саме егоїстичністю генів: вони вдаються до найвигіднішої стратегії, щоб залишити у вічності часточку себе.

Більше того, Докінз — той, хто вперше ввів поняття «мем», що є аналогом гена в живому організмі, але не на рівні біології, а на рівні культури. І якщо ми впевнені, що тільки залишивши потомство, продовжимо себе у вічності, то Докінз стверджує, що це геть не так: через кільканадцять поколінь від наших генів і сліду не буде, а от меми, створені нами, справді існуватимуть вічно.

Під заг. ред. О. Кись "Українські жінки у горнилі модернізації"

Процеси модернізації стрімко вривалися у розмірене, зі століттями усталеним трибом і ритмами життя українських жінок кінця ХІХ століття, радикально змінюючи їхні соціальні ролі, повсякденні практики, систему цінностей, світогляд, сфери діяльності. Та що насправді нам відомо про те, як модернізація змінювала жінок і як самі жінки брали участь у процесах модернізації в Україні у найважливіший і переломний її період – у першій половині ХХ ст.? Де були і що робили українські жінки у вирішальні моменти історії України першої половини ХХ століття? Як змінювалося їхнє бачення власного призначення в добу тотальної модернізації? Як суспільство сприймало емансипацію жінок? Кінець ХІХ – початок ХХ ст. – поворотний період у світовій історії, коли змінювалося усе – і технології, і ідеології, і суспільні відносини. Ідеї жіночої емансипації поширилися у середовищі української інтелігенції та спонукали жінок різних верст прагнути розширення своїх прав та можливостей самореалізації. Та чи було тогочасне суспільство готове до серйозних змін у поглядах на гендерні відносини?

Мік Вікінг "Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи"

Данію часто називають країною, де живуть найщасливіші люди у світі. І все це завдяки хюґе. Особлива життєва філософія, що допомагає створити атмосферу спокою, тепла й гармонії та вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день неймовірно короткий, а на роботі нескінченний потік завдань.

Як тільки не тлумачили хюґе: від «мистецтва створення затишку», «душевності», «насолоди від речей, що заспокоюють» до «какао під запалені свічки». Та хто може стати кращим провідником у всьому, що пов’язане з хюґе, ніж Мік Вікінґ? Мік — засновник і керівник Інституту дослідження щастя в Копенгагені, що роками досліджує данське життя.

У чому ж секрет цього магічного інгредієнта, який робить данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя? Дізнайтеся суть особливого життєвого тренду безтурботних данців і змінюйте своє життя на найкраще.

Роберт Чалдіні "Переконання: революційний метод впливу на людей"

Доктор Роберт Чалдіні присвятив свою кар’єру вивченню науки впливу й завоював репутацію міжнародного експерта в галузі переконання та ведення переговорів. Наразі він почесний професор психології і маркетингу Університету штату Аризона, а також президент міжнародної консалтингової фірми, що надає послуги в сфері стратегічного планування та навчає мистецтва переконливого ведення переговорів. Найвідоміша книжка класика жанру — «Психологія впливу» вже 30 років має найвищий рейтинг серед бізнес-книжок на Amazon.

У своїй новій книжці «Переконання: революційний метод впливу на людей» автор, використовуючи поєднання серйозного наукового дослідження і доступності, відкриває секрет ефективного переконання: важливо не те, що саме ви говорите, а момент перед висловленням головної думки. Оптимальне переконання досягається тільки завдяки ефективному попередньому вмовлянню. Не слід змінювати позицію слухача або ставити під сумнів його досвід. Головне — переспрямувати увагу аудиторії перед відповідною дією. Автор ілюструє, як спритне перемикання уваги приводить до успішного попереднього вмовляння, після чого цільова аудиторія готова сказати «так».

Даніела Стіл "Чари"

Нова книжка Даніели Стіл - автора з найбільшим продажом її книжок в світі з усіх сучасних авторів. Продано понад 1 мільярд її книжок. 80 книжок переведено 45 мовами у 69 країнах, а 23 новели екранізовано.

Романтична та пристрасна історія про чари Парижу та магію кохання. Літній вечір в Парижі. Раз на рік в місті Світла, відбувається розкішний бал-обід за межами захоплюючих Ейфелевої вежі, Лувра та Нотр-Даму. Ця подія відбувається кожного разу в новому місці. Обрані таємними запрошеннями гості приходять в білому одязі, біла постільна білизна на столах та стільцях, квіти, тонкий фарфор, блискучий кришталь, а також вишукана вечеря. Коли сонце сідає запалюються тисячі свічок, сотні білих паперових ліхтарів, кожен з полум'ям всередині, несучи полум'яні бажання кожного з запрошених прямо на небо. Саме цього чудесного Білого вечора, кілька пар знаходяться на порозі великих змін.

Чак Поланік "Бійцівський клуб-2"

Одна із найбільш очікуваних літературних подій – продовження «Бійцівського клубу» Чака Поланіка з ілюстраціями відомого художника Кемерона Стюарта. Повернення Тайлера Дьордена у новому графічному романі — це буде справжня книжкова сенсація.

Зараз він називає себе Себастьяном і веде незвичне для Тайлера життя. Він не визнає свою дружину Марлу Зінґер і навіть відхрещується від рідного дев’ятирічного сина. Марла не розуміє, що сталося з її коханим і хоче повернути все назад. Дружина вирішує підмінити таблетки Себастьяна і дає можливість Тайлеру Дьорден вирватись на волю…

В'єт Тан Нгуєн "Симпатик"

«Симпатик» — дебютний роман В'єта Тана Нгуєна, що здобув Пулітцерівську премію у 2016 році, а разом із нею ще сім престижних міжнародних нагород серед яких премія Ендрю Карнегі та Літературна премія миру Дейтон. Письменник народився у В'єтнамі, у 1975 році разом з сім’єю переїхав до США у якості біженця, а зараз обіймає посаду професора в Університеті Південної Каліфорнії.

«Симпатик» — це захопливий шпигунський роман і зворушлива розповідь про любов, дружбу, людські ідеали та підступну зраду. Капітан в’єтнамської армії разом зі своїми співвітчизниками перебирається до Америки і починає нове життя. Але для нього воно — подвійне, дволике. Він шпигун. Шпигун змалечку, бо народився від француза і в’єтнамки. Він європеєць, але вчився у Каліфорнії, тому з малих літ був подвійним агентом. Його переслідує власна роздвоєність. Війна капітана — духовна. Аби не зрадити своїх переконань, він змушений піти проти найдорожчих людей… На чиєму він боці насправді?

Мігай Чиксентмігаї "Потік. Психологія оптимального досвіду"

Мігай Чиксентмігаї — відомий американський психолог та почесний професор Клермонтського університету, член Американської академії освіти, Американської академії наук та мистецтв і Національної академії досліджень дозвілля. Автор близько 20 книжок і понад 120 статей про творчість і щастя, він зробив неоціненний внесок у розвиток сучасної психології, досліджуючи такі незвичайні теми, як щастя, креативність та особисте благополуччя.

Що робить людей щасливими? Як повністю реалізувати свій потенціал і досягти внутрішньої гармонії? Автор відповідає на обидва запитання, причому вельми нетривіально. Спираючись на численні дослідження, він стверджує, що відчуття щастя дає людині так зване переживання потоку — радості, творчості, цілковитої зануреності в життя, реалізації свого потенціалу. І воно доступне кожному з нас…

Вікторія Столяренко Вікторія Столяренко , ​Керівник видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram