ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

Затока-Київ заступника голови Окружного адмінсуду Києва Євгена Аблова

Назва цього блогу така, бо «герой нашого часу» – заступник голови Окружного адміністративного суду м. Києва Євген Аблов став гучно відомий у вузьких суддівських колах саме через судовий процес, який забезпечив дерібан масиву земель загальною площею 614,3 га біля смт. Затока в Одеської області у 2010 році. І не просто тому що він приймав судові рішення, які у подальшому було скасовано Апеляційним судом Одеської області, а тому, що своєю ухвалою суддя Аблов фактично визнав незаконним Рішення Одеського облвиконкому від 11.03.1966 № 174 щодо передачі земельної ділянки загальною площею 614,3 га до Затоківської селищній раді, правомірність якого на той час вже було встановлено рішенням Вищого арбітражного суду України від 13.05.1996 по справі № 123/3, а отже відповідно до процесуального законодавства не є предметом доказування при розгляді інших справ. Після цього рішення, яке у подальшому було скасовано Апеляційним судом Одеської області, але до моменту скасування всі землі фактично було подерібанено Білгород-Дністровською районною радою Одеської області, пане Євгене йде на підвищення та переміщується з м. Одеси до Києва у крісло заступника голови Окружного адмінсуду вже Києва.

До чого тут історія 2010 року, нехай і унікальна у своєму роді в українському судочинстві до подій 2017 спросити Ви? Відповідаю. Абсолютно випадково(ха-ха :) мені стало відомо, що Національне Антикорупційне Бюро України зацікавилося судовою і не тільки діяльністю пана Євгена в Одесі і в Києві та розпочало досудове слідство у кримінальному провадженні № 52016000000000478 від 09.12.2016 за ч. 2 ст. 368-2 КК України стосовно незаконного збагачення Є.Аблова та його дружини. В м. Одесі та м. Києві за місцями роботи судді детективами НАБУ було проведено виїмкі документів.

НАБУ переслідує дружину заступника голови ОАСК судді Аблова

Існують обґрунтовані підстави вважати, що детективами досліджуються і матеріальні майнові результати від судочинства пана Євгена в Одеській області, бо для детективів всі обставини доступні у відкритому доступі у трилогії на сайті ОРД: «Жека 20 відсотків» (хто Жека здогадайтесь самі) з добре викладеним фактажем і посиланням на конкретні документи. Цікавим є також, за матеріалами публікації, наявність у особи Аблов Євгеній Валерійович, 10 березня 1972 року народження двох різних ІПН: 835700019 та 2636714275 і використання їх з метою ухилянні від декларування майна (нерухомості, авто, тощо). Також зазначається про близькість Аблова, та його начальника — голови суду Вовка до “підрахуя” Сергія Ківалова(був офіційним помічником на платних засадах). Враховуючи те, що цієї публікації 5 років та її не прибрали скоріш за все пан Євген не подавав з цього питання позов про захист ділової репутації – певно з усім цим згоден.

Фото: Надано автором

Крім всього цього пан Євген звертався до свого ж Окружного адмінсуду м. Києва, де він є заступником голови у 2014 році з позовною заявою до Міністерства оборони України з метою змусити військовий комісаріат взяти на військовий облік, як добровольця суддю Аблова з підписанням безкоштовного контракту(яка душевна відданість державі)! Отримання посвідчення учасника бойових дій для такої небідної людини певно мало на меті підняти кар’єрні перспективи та авторитет у суддівському середовищі.

Після передачі справи до іншого суду – Київського окружного – судом лише частково було задоволені позовні вимоги, бо суддя звернувся до військового комісаріату із заявою вже після завершення мобілізації, отже змусити військомат відправити Аблова в зону проведення АТО цього разу не вдалося. Проте невідомо чи вдалося йому під час наступних хвиль мобілізації отримати таке бажане посвідчення учасника бойових дій.

Фото: Надано автором

Після прийняття Верховною Радою України рішень 29.09.2016 щодо звільнення двох десятків суддів переважно у Києві за порушення присяги судді через незаконні рішення по справам Майдану до судді Аблова стали розподілятися справи щодо його меньш фартових колег, які оскаржують рішення щодо їх звільнення. Так у Аблова знаходиться справа судді Святошинського районного суду м. Києва Чалої А.П — справа 826/17222/16 , судді Дніпровського районного суду міста Києва Марцинкевіча В.А. - справа 826/17267/16, судді Солом'янського районного суду міста Києва Калініченко О.Б.- справа 826/17802/16 та інших.

А тепер про те чому саме на цього суддю я звернув свою скромну увагу. Саме суддя Євген Аблов наразі розглядає справу щодо оскарження результатів конкурсу на посаду голови Одеської ОДА, а також Харківської та Житомирської. У цих справах суддя вже неправомірно та необґрунтовано відмовив у витребуванні з Комісії з питань вищого корпусу державної служби особистих справ кандидатів, які підтверджують незаконні відмови у доступі до конкурсу одних кандидатів та незаконний доступ інших кандидатів, технічної документації щодо програмного забезпечення, яке дозволяє складати тестування на знання законодавства деяким кандидатам зі швидкістю 9 секунд на 1 запитання, всіляко затягує розгляд справи і таке інше. Зазначене на мою суб’єктивну думку свідчить про те, що суддя навіть не планує ретельно з’ясувати всі обставини цих справ та банально виконує політичні замовлення певних осіб, які мають відповідний на нього компромат.

Київ не Одеса пане Євгене – отже дотримуйтесь вимог Кодексу адміністративного судочинства під час правосуддя тоді й може і у НАБУ менше питань до вас буде.

І якщо де хто ім’ям України створює свій персональний рай в Монако або Лондоні, то комусь і Затоки хватає. Далі буде…

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram