ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

Садист-військком не зміг захистити свою честь і гідність

Вже минуло майже півтора року, коли 02.07.2015 військовий комісар Бородянського районного військового комісаріату Київської області Шаповал та його заступник Юрій Карпенко посеред білого дня у присутності багатьох свідків та малолітньої дитини потерпілої волонтерки у стані алкогольного сп’яніння нанесли тілесні ушкодження та поцупили ключі від авто у волонтерки Клименюк Юлії.

Я вже писав про те, що Карпенко, який безпосередньо наносив удари ногою волонтерки подав позов до Печерського районного суду м. Києва проти народного депутата А. Геращенка «про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди у сумі 50 000 грн.» через те, що народний депутат звернувся до Міністра оборони з відповідним депутатським зверненням про необхідність проведення дисциплінарного провадження за цими ганебними вчинками воєнкомів та в результаті якого був звільнений Карпенко.8 грудня цього року суддя Печерського суду Остапчук, яка стала відома завдяки рішенню на користь Януковича молодшого у справі про захист честі, гідності проти МВС України та Геращенка винесла увалу про залишення без розгляду позову військкома Карпенка.

Дещо раніше у вересні цього року представник Карпенка надавала до суду заяву про залишення позову без розгляду, проте на суді у жовтні сам Карпенко відмовився від цієї заяви та суд по суті став розглядати саму справу.

Після судових дебатів, розуміючи, що скоріш за все він програє справу Карпенко попросив суд перенести судове засідання через необхідність найняти адвоката. При тому що він мав вже такого адвоката, та таке прохання про перенесення розгляду справи не було обґрунтовано суддя Остапчук вирішила відкласти розгляд справи. Карпенко використовуючи це у подальшому перестав приходити на судові засідання, через що суддя прийняла ухвалу про залишення без розгляду позову Карпенка. Зазначене призводить до того, що в садист-військком має право у подальшому повторно звертатися з цього приводу до суду та пробувати ще раз захищати те, чого в нього нема. А суддя Остапчук в чергове продемонструвала свою за ангажованість та політичну упередженість, відповідно щодо її дій до Вищою ради юстиції направлена скарга.

Щодо іншого військкома Шаповала – у законну силу вступила ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 01.09.2016 у справі №826/16528/15 щодо залишення без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, згідно якого скасований відповідний наказ Міноборони в частині звільнення Шаповала. За моїми даними Шаповал вже «подсуетился» та пробує відновитися на посаді військкома Макарівського району Київської області, але за даними Міністерства оборони Шаповала поки що не збираються відновлювати, що є добрим знаком.

Отже з цієї історії можна робити висновок про те, що скільки мотузку не розмотувати – кінець завжди є. Варто лише дочекатися.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram