ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

System fail реформи держслужби або “конкурс” на посаду голови Харківської ОДА

Ще не почавшись, конкурс на посаду голови Харківської ОДА, так само Житомирської і Київської набув всі ознаки штучності, непрозорості та фіктивності. Так ряду кандидатів, у тому числі мені та представнику самопомочі Сітенку було відмовлено у допуску до конкурсу через штучні причини, а саме начебто через відсутність досвіду роботи на посадах державної служби категорій "А" чи "Б" або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування або досвід роботи на керівних посадах у відповідній сфері не менш як три роки. Було б не так смішно, якби мене наприклад с таким же формулюванням не було допущено до іншого конкурсу, про який я раніше писав, у Миколаїв. Проте якщо за версією конкурсної комісії під головуванням регіонала Костянтина Ващенка такий досвід у мене місяць тому під час конкурсу до Миколаєва був і я був допущений, то тепер досвід випарився, зник.

Цікавим є те, що у п'ятницю у телефонному режимі мені пообіцяли надати наручно офіційний лист-відмову у допуску до конкурсів на Харківську, Житомирську та Київську ОДА, проте у понеділок на місці за особистою вказівкою голови Нацдержслужби К. Ващенка, про що сказав охоронець, мені фізично навіть не пускали до приміщень Нацдержслужби з метою не надати мені офіційної відповіді для того, щоби унеможливити мені у доступі до судочинства з метою оскарження результатів такого конкурсу. Отже мені довилося викликати поліцію за 102 в приміщення Нацдержслужби, писати на Ващенка заяву про скоєння злочину.

Після приїзду поліції сам голова ховався від поліції та мене по кабінетах, вийшов його представник, який надав письмові пояснення та видав мені таки офіційну відмову у допуску до конкурсу.

Крім того, що абсурдність такої відмови підтверджується неоднаковістю застосування норм закону щодо мене в залежності від області, щодо якої проходить конкурс, про що я писав вище — головне що на даній стадії — секретаріат комісії за законом перевіряє та може встановити відповідність поданих документу — переліку документів, які визначені Законом для подання кандидатами. Враховуючи відсутність обов'язку для кандидата надавати копію трудової книжки, або будь які інші додаткові документи, які можуть підтвердити або спростувати досвід роботи в будь-якій сфері на будь якій посаді — за такими формулюваннями будь-кому в принципі не може бути відмовлено у допуску до Конкурсу. Отже тепер разом із паном Сітенком в Окружному адмінсуді м. Києва будемо відстоювати справжню реформу державної служби та захищати не тільки свої права, а право будь-якої особи змагатися по відкритих та прозорих законних правилах за посади державної служби.

Далі буде.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram