ГоловнаБлогиБлог Віктора Круглова

«Е-декларанти». Що далі?

Вибачайте, що знову про е-декларації. Не хотів писати. Бо і так усе ясно. Задекларовано те, що неможливо було приховати.

Не зовсім розумію, навіщо вісім шуб, дев'ять квартир, з десяток годинників на особу? – Невже ж це приносить щастя? А що залишиться по тому? Про що ці люди розповідатимуть своїм онукам? Про шуби?

Я думав, щастя – це подорожувати світом, пізнавати нове, спілкуватися з близьким колом, ініціювати зміни та змінюватися самому, допомагати тим, для кого можеш зробити щось добре.

Фото: kznlive.ru

Як ці «декларанти» зможуть дивитися в очі нашим співробітникам, що добровольцями пішли на війну, захищали Донецький аеропорт і стали інвалідами? А як вони зможуть дивитися в очі працівникам нашого логістичного центру, що зібрали 24 тисячі 80 гривень на навчання та лікування Даші Бойцової, дівчини з особливими потребами? Вона залишилася без батьків, на інвалідному візку. З рідних у неї тепер тільки бабуся.

Як вони зможуть дивитися в очі редакторам нашого видавництва, що збирали кошти на медикаменти та цигарки українським воїнам?

Гроші давали люди, які не мають мільйонних стат¬ків і в яких є власні діти. Але ці люди щасливі, що це зробили, і вони продовжують допомагати іншим. Як, наприклад, дітворі з багатодітних родин та дітям-сиротам.

Фото: Надано автором

Про це не прийнято говорити. І про це чомусь не пишуть у деклараціях.

А чому?

Я знаю, скільки видавництво «Ранок» та його співробітники заплатили податків, бо ми вже кілька років є одним з найбільших платників прибуткового податку в Центральній ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС (така заскладна назва нашої податкової інспекції).

А чому в електронній декларації нема інформації про податки, сплачені за рік у бюджет України держчиновниками та підприємствами, корпоративними правами, на які володіють члени їхніх сімей?

Я додав би ще два пункти для заповнення людьми, в порівнянні з якими бізнесмени зі списку «Форбс» видаються жебраками.

• Що «е-декларанти» зробили корисного для країни? Можна в довільній формі.

• Скільки і які саме книги вони прочитали за рік? Може наші "герої" чогось навчилися б із цих книжок?

Віктор Круглов Віктор Круглов , Генеральний директор видавництва «Ранок»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram